Preocupació i malestar en Compromís i Unides Podem per la insinuació de dimissió de Colomer

Lamenten les declaracions del secretari autonòmic de Turisme davant l'oposició que ha mostrat a la taxa turística

El Botànic acorda la taxa turística en les Corts - @franferri_
El Botànic acorda la taxa turística a les Corts - @franferri_ / Twitter: @franferri_

Els socis del PSPV en el govern del Botànic han mostrat preocupació i malestar per les paraules del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que aquest dimarts va deixar la porta oberta, durant una entrevista en Les notícies del matí, a abandonar el càrrec si finalment s'aprova la taxa turística.

La diputada de Compromís, Papi Robles, ha dit abans del ple que s'està celebrant a les Corts que es preocupa quan escolta "determinades afirmacions" per part de Colomer. Preguntada si trobaria a faltar a Colomer si dimitira, Robles ha asseverat que "no trobarà a faltar un secretari autonòmic que tire per terra el valor del turisme" de la Comunitat Valenciana. "Colomer diu que Roma pot tindre taxa turística i, en canvi, que si la posàrem a València o el País Valencià estaríem posant en risc el turisme", ha analitzat.

I el síndic d'Unides Podem, Ferran Martínez, ha afegit que quan una persona "es planteja aquestes qüestions, o dimiteix o no dimiteix, però el que no fa és anar a una entrevista a dir que és un escenari que contempla". Martínez, a més, l'ha instat a "dedicar-se a resoldre" la situació del personal de Turisme, que està "en peu de guerra" i ha demanat "un debat basat en arguments i no en jugades d'efecte", al mateix temps que l'ha instat a "no exacerbar els ànims".

La reacció de Compromís i Unides Podem contrasta amb l'expressada aquest dimarts pel PSPV. El mateix president del Consell, Ximo Puig, va tancar files amb el secretari autonòmic de Turisme i va assegurar que el responsable del turisme valencià "té la confiança del president de la Generalitat". 

El PSPV continua fent costat a Colomer. El portaveu d'Hisenda del PSPV a les Corts, José Muñoz, ha preferit aquest dimecres "no comentar escenaris que no s'han produït" i ha valorat la "magnífica labor" de Colomer al capdavant de Turisme, al mateix temps que ha destacat el treball del grup parlamentari del PSPV d'aconseguir acords amb els seus socis en una "situació tan complexa". "Conciliar polítiques per a fomentar i dinamitzar l'economia és l'ADN del Botànic que ha funcionat aquests anys i continuarà funcionant", ha assegurat.

Els tres grups polítics del govern del Botànic van arribar a finals del passat mes de març a un acord sobre la implantació de la taxa turística a la Comunitat Valenciana. Una iniciativa impulsada des de Compromís i que també té amb el suport d'Unides Podem, però que no agrada al PSPV. Aquesta diferència d'opinions ha acabat traduint-se en una taxa voluntària que sols aplicaran aquells ajuntaments que ho consideren i que, en tot cas, no es posarà en marxa fins al 2024.

També et pot interessar

stats