PP i Vox pacten governar Oriola: "Hem interpretat la voluntat del municipi"

El popular José Vergara, imputat per presumpte frau fiscal, serà alcalde amb el suport de l'extrema dreta, que assumirà set àrees de govern, entre elles el nou departament de Família

L'empresari José Vergara (PP) i el tinent retirat Manuel Mestre (Vox) encaixen mas després de l'acord a Oriola
L'alcaldable José Vergara (PP) i el militar retirat Manuel Mestre (Vox) encaixen mans després de l'acord a Oriola / À Punt NTC

El Partit Popular i Vox han pactat governar junts l'Ajuntament d'Oriola, el seté municipi més poblat de la Comunitat Valenciana. El popular José Vergara, imputat per presumpte frau fiscal, es convertirà en alcalde amb el suport de l'extrema dreta, que assumirà set àrees de govern entre les quals n'hi ha dues noves: Costes i Família; aquesta última per a fomentar “la natalitat i mesures de conciliació”. Igualtat, però, continuarà a Benestar Social, una àrea controlada pel PP.

“Crec que hem interpretat el que Oriola volia el 28M”, ha manifestat Vergara després de firmar l'acord. Anticipa a partir d'ell una legislatura “estable” que donarà la ciutat “el protagonisme que mereix a la Comunitat Valenciana i el Llevant (sic) espanyol”.

El candidat de Vox, l'extinent general d'Exèrcit de l'Aire Manuel Mestre, ha subratllat la facilitat per a arribar a l'acord, ja que considera que no hi havia “grans diferències ideològiques, potser matisos”. Assegura que l'acord “impulsarà el benestar” i millorarà el prestigi del municipi. Mestre ha anticipat la contribució de Vox “en dues paraules, honradesa i capacitat de gestió”.

El PP va guanyar les eleccions municipals a Oriola de maig, però va quedar a tres escons de la majoria absoluta. Quatre en té Vox, que ha doblat els resultats de 2019. El bloc progressista sumava huit regidors i podia arribar a onze amb Ciutadans, que l'abril de 2022 va donar suport a la moció que va expulsar el popular Emilio Bascuñana i va situar a l'alcaldia la socialista Carolina Gracia.

Vergara considera que l'escenari encaminava el pacte amb Vox. “Per què posposar-lo, si havia d'arribar?”, ha respost sobre l'acord, que s'ha firmat 24 hores abans de la constitució dels ajuntaments eixits de les urnes el 28M.

També et pot interessar

stats