L'alcaldable d'Oriola José Vergara (PP): "No em preocupa la imputació ni m'impedirà acatxar el llom per la ciutat"

El popular, que s'ha quedat a tres escons de la majoria absoluta, manté obertes totes les opcions per a governar, amb Vox i Ciutadans com a socis preferents

El candidat de la llista més votada a Oriola el 28M, el popular José Vergara / À Punt NTC

El popular José Vergara ha guanyat les eleccions municipals a Oriola, a una distància de quatre regidors de la segona llista més votada, el PSPV. Ciutadans, amb tres regidors i Vox, amb quatre, són les dues opcions per a sumar la majoria absoluta. Si no és que decideix governar en solitari, amb els seus deu representants, perquè segons ha explicat a À Punt, ara mateix, les negociacions no han començat i totes les opcions estan damunt la taula: "Hem de parlar amb totes les forces, interpretar la voluntat que Oriola ha deixat en les urnes", ha manifestat Vergara a Les Notícies del Matí, on ha avançat una reunió imminent amb l'alcaldessa en funcions, la socialista Carolina Gracia, per a preparar la transició a partir del 17 de juny, quan es formalitzen els canvis de govern als ajuntaments.

Amb independència de la decisió final, Vergara ha volgut deixar clar que el seu processament per presumpte frau en l'impost de societats i l'IVA per la gestió d'una ITV, una causa oberta fa 13 anys, no frenarà la seua voluntat de "canviar Oriola". "No em preocupa ni m'impedirà treballar per Oriola cada dia i acatxar el llom perquè siga la ciutat que ha de ser".

Oriola té ganes de canvi, perquè que de veres les coses comencen a funcionar

Entre els objectius principals de l'alcaldable, a curt termini pretén millorar la neteja i la gestió de residus a la ciutat i més intangibles, com "recuperar el protagonisme de la ciutat, la referència històrica que ha sigut per a la Comunitat Valenciana". L'aigua i la reversió del transvasament, ha sigut l'altra reivindicació nuclear de la campanya de Vergara. Promet "tombar totes les portes i anar on calga" per a frenar la reducció dels cabals del transvasament Tajo-Segura perquè, segons entén es basa en criteris polítics i no tècnics. Ha defés que "l'aigua està en l'ADN" del municipi i "no hi ha a un altre lloc del planeta on millor s'aprofite". I en aquest sentit, ha avançat que entre les primeres decisions del seu govern estarà activar la maquinària per a declarar patrimoni immaterial de la humanitat el Jutjat Privatiu de les Aigües d'Oriola, una institució mil·lenària que gestiona els regadius, com el Tribunal de les Aigües de València.

Al voltant d'aquests objectius, el PP ha centrat la campanya. Vergara entén que la victòria electoral es deu a la proposta d'un projecte "il·lusionant", perquè "Oriola té ganes de canvi, perquè de veres les coses comencen a funcionar, de recuperar el projecte del PP que va ser arravatat per una moció de censura [liderada per l'actual alcaldessa] fa un any, que no ha canviat les coses a millor".

També et pot interessar

stats