L’alcaldia d’Oriola torna a mans populars i l’imputat José Vergara es perfila com a alcalde amb els vots de Vox

La socialista Carolina Gracia, que havia accedit a l’alcaldia per la moció de censura que havia votat també Ciutadans, aconsegueix sis regidors però no té majoria suficient

Resultats electorals de la ciutat d'Oriola
Resultats electorals de la ciutat d'Oriola / À Punt NTC

L’alcaldia d’Oriola tornarà, amb tota probabilitat, a mans populars, a les de José Vegara, que ha aconseguit en les urnes una desena de regidors, un més que en tenia, i s’ha convertit en la força més votada en la ciutat. Els tres escons que li falten al PP per a obtindre la majoria en la corporació, pot aconseguir-los amb el suport de Vox, que ha obtingut quatre regidors en doblar els resultats dels comicis de 2019, o bé de Ciutadans, que tot i la desfeta de la formació taronja en quedar fora de molts municipis on tenia presència i de les Corts, ha aconseguit mantindre tres regidors dels cinc que tenia en la legislatura anterior.

Ara bé, tenint en compte que Ciutadans va afavorir que prosperara la moció de censura que, a l’abril de l’any passat va fer fora el popular Emilio Bascuñana i va donar la vara a la socialista Carolina Gracia, que ha governat amb la formació taronja durant l’últim tram de la legislatura, tot fa pensar que Vegara haurà de buscar suport en la formació que lidera Manuel Mestre, Vox. Entre el PP i Vox sí que aconsegueixen sumar 14 escons, un més dels necessaris per a la majoria absoluta.

La imputació de José Vegara, per presumptes delictes de falsedat documental i frau fiscal, pels quals la Fiscalia demana fins a set anys de presó i més de cinc milions d’euros en multes, no ha sigut cap entrebanc per a eixir victoriós de les urnes. La ciutadania, majoritàriament, ha confiat el seu vot al PP.

Els socialistes mantenen els mateixos regidors que el 2019, mitja dotzena, però de la manera en què ha quedat la corporació sembla que Carolina Gracia haurà de seure a la bancada de l’oposició. D’altra banda, la formació Canviem Oriola s’estrena en el consistori amb un parell de regidors, mentre que Unides Podem - Esquerra Unida, que en la legislatura anterior comptava amb tres escons ha quedat fora de la corporació oriolana. 

També et pot interessar

stats