El PP urgeix Puig a entregar al jutjat la documentació sobre les ajudes públiques al seu germà

Barrachina ha demanat al president que entregue la documentació per la qual presumptament Francis Puig es va beneficiar amb 1,2 milions d'euros de les ajudes públiques dels valencians

Francis Puig (dreta) i el seu advocat, en arribar a la Ciutat de Justícia / À Punt NTC
Francis Puig (dreta) i el seu advocat, en arribar a la Ciutat de Justícia / À Punt NTC

El director de campanya del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Miguel Barrachina, ha urgit aquest dijous al president de la Generalitat, Ximo Puig, a entregar al jutjat els informes d'auditoria sobre les ajudes públiques concedides al seu germà Francis Puig i als socis d'aquest últim.

Barrachina ha demanat al president que "deixe d'exercir de germà major i entregue la documentació que des de fa un any està reclamant el jutjat".

Segons ha assenyalat en un comunicat, es tracta de documentació "per la qual presumptament Francis Puig es va beneficiar amb 1,2 milions d'euros de les ajudes públiques dels valencians", en una causa en la qual també figura com investigat un director general.

El dirigent del PPCV ha criticat les "demores" en el lliurament dels informes i ha assenyalat que Puig "acabarà la legislatura i dissoldrà les Corts sense haver entregat la documentació sobre el seu germà, imputat per possibles delictes de frau, prevaricació i malversació d'ajudes públiques".

Finalment, Barrachina ha subratllat que l'instructor de la causa ha demanat "celeritat" tant a la Intervenció de la Generalitat valenciana com a la catalana davant la "demora" que està patint el cas. "Ximo Puig ha de deixar de bloquejar les actuacions de la justícia", ha exigit.

També et pot interessar

stats