Puig afirma que està "absolutament tranquil" sobre les ajudes al seu germà

El president de la Generalitat ha destacat que "la justícia dictaminarà si hi ha coses que s'han fet malament"

El president de la Generalitat, Ximo Puig intervé en la sessió de control en Les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig intervé en la sessió de control a les Corts / Biel Aliño

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous en la sessió de control de les Corts que en el Consell estan "absolutament tranquils" sobre la investigació judicial referida a ajudes públiques a empreses del seu germà.

"Al final la justícia dictaminarà i si hi ha coses que s'han fet malament hauran d'adoptar-se les mesures pertinents per part de qui corresponga", ha destacat Puig, qui ha assegurat que l'"obsessió" de les conselleries és treballar per a millorar la vida de la gent.

La síndica del PP, María José Catalá, ha demanat que l'Advocacia de la Generalitat es persone en aquest cas "per a recuperar els diners públics defraudats"; ha considerat que "si no té res a amagar", ho farà, i ha opinat que "la seua incoherència és el seu taló d'Aquil·les".

"Això del seu germà no pinta bé. El seu Consell li ha donat més de 600.000 euros de diners públics i fins i tot la Fiscalia Anticorrupció parla de factures falses, factures creuades i pagaments ficticis", ha afirmat Catalá, qui ha considerat que dins del Consell el PSPV i Compromís es "tapen mútuament les vergonyes".

"Per a vosté és ètic que l'empresa del seu germà haja estafat presumptament a tres governs autonòmics, entre ells el seu?", ha plantejat Catalá, qui també ha preguntat "on està la decència i l'ètica ací".

Puig li ha respost que si el més important que passa a la Comunitat per al PP és si l'Advocacia de la Generalitat s'ha de personar contra una empresa determinada és que "no els importa" la situació dels valencians, i ha destacat que els populars han perdut ja sis actuacions judicials.

Posteriorment, en els corredors de les Corts, Catalá ha anunciat que demanaran la compareixença del director de l'Advocacia de la Generalitat perquè explique "per orde de qui" no s'ha personat la Generalitat en aquesta causa, perquè no fer-ho és "un evident desistiment de funcions que pot resultar fins i tot prou interessat".

Mata: "Català és feliç en el fang"

També en els corredors, el síndic socialista, Manolo Mata, ha indicat que Catalá "és molt mala persona" i "és feliç en el fang", ja que el germà de Puig té "el 5%" en aquestes empreses investigades i la Generalitat és "aliena totalment" a aquest cas, en el qual no li l'investiga.

A més, ha assenyalat que si la Generalitat haguera donat "subvencions il·legals" a aquestes empreses, com sosté el PP, no podria personar-se per a reclamar els diners, perquè si haguera donat ajudes "il·legals" l'Administració autonòmica estaria "acusada o imputada".

Mata ha indicat que els socialistes no han parlat que no els sembla "lògic" que Catalá "contracte la seua germana com a assessora a l'Ajuntament de València i s'emporte en una legislatura 300.000 euros"; ha defensat que no hi ha cap cas de corrupció en el Consell, i ha alertat que "estirar aquesta corda" és "donar ales" a l'extrema dreta".

En la sessió de control la diputada del PP Eva Ortiz ha preguntat a Puig si pot afirmar que "no hi haurà cap familiar més" implicat en aquesta "trama", a la qual cosa el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, li ha retret que se centre en una empresa d'un poble xicotet i ha dit que el Botànic tracta totes les empreses per igual, enfront del "clientelisme" del PP.

També et pot interessar

stats