El jutjat prorroga la investigació per les presumptes irregularitats en les ajudes a Francis Puig

Dicta un nou pronunciament després de l'errada “involuntària” que va obligar a anul·lar l'anterior pròrroga

Francis Puig (dreta) i el seu advocat, en arribar a la Ciutat de Justícia aquest dilluns
Francis Puig (dreta) i el seu advocat, en arribar a la Ciutat de Justícia / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 4 de València ha prorrogat sis mesos més la investigació per presumptes irregularitats en ajudes públiques, concedides a empreses vinculades a Francis Puig —administrador de Comunicacions dels Ports SL i Mas Mut Produccions SL i germà del president de la Generalitat, Ximo Puig— i als germans Adell Bovell.

En un acte datat el 16 de febrer, es fixa una nova data màxima per a la finalització de la instrucció de sis mesos, fins al 29 de juliol de 2023, que podrà allargar-se per igual termini o un inferior a instàncies del ministeri fiscal i prèvia audiència de les parts. La mesura es pren després que el mateix jutjat número 4 anul·lara la pròrroga acordada anteriorment, en produir-se un error “involuntari” en una notificació per part d'un funcionari.

L'error va radicar en la notificació de la petició de pròrroga que, amb data 18 de gener, havia presentat el ministeri fiscal, perquè les parts al·legaren sobre ella. No obstant això, el magistrat va constatar que aqueixa diligència, que ja estava signada, no es va arribar a notificar, per un “error involuntari”, sinó que se'n va traslladar una posterior, del dia 23.

Per tant, es va incomplir un requisit establit en l'article 324 de la Lecrim, per no haver donat trasllat previ a les parts d'aquest tràmit, la qual cosa va portar a l'instructor a acceptar el recurs i anul·lar la decisió; a més, va donar trasllat de la diligència de l'escrit del fiscal sol·licitant la pròrroga per sis mesos més perquè les parts al·leguen.

Ara, en el nou procediment, el jutge manifesta que “és clar que no va haver-hi una inacció per part del jutjat i que la voluntat era donar trasllat per a al·legacions, i per això no es pot invocar aquest error per a dir que la pròrroga és extemporània”. Afig que, en el present cas, cal tindre en compte “la complexitat del procediment” i de les diligències que estan pendents.

Per tot això, decideix fixar sis mesos per a continuar la investigació, a comptar des de l'expiració del termini actualment vigent fins al pròxim 29 de juliol de 2023.

També et pot interessar

stats