El germà de Ximo Puig declara davant del jutge per un presumpte frau de subvencions

La investigació judicial s'inicià per una querella del PP i se centra en subvencions rebudes entre 2015 i 2018

Francis Puig en una imatge d'arxiu
Francis Puig en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 4 de València escoltarà aquest dilluns, en qualitat d'investigat, Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, en el marc d'una causa oberta per un presumpte delicte de frau de subvencions i falsedat documental.

La investigació judicial s'inicià per una querella presentada pel PP i se centra en les subvencions rebudes entre 2015 i 2018 per Comunicació dels Ports, Mas Mut Produccions, Canal Maestrat i Kirol Produccions, empreses participades pel germà del president. El dimecres serà el torn del seu soci i administrador de Canal Maestrat, Juan Enrique Adell.

L'escrit que el ministeri públic ha enviat al jutjat d'instrucció detalla quatre possibles irregularitats: l'existència de possibles factures creuades, factures dobles o que no justifiquen correctament les despeses, la imputació de les mateixes despeses per a justificar les subvencions diferents de la Comunitat Valenciana i Catalunya i l'omissió d'haver rebut més subvencions amb la mateixa finalitat.

La fiscalia anticorrupció ha sol·licitat als serveis d'intervenció de les administracions implicades - la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i el Govern d'Aragó - que elaboren informes sobre les subvencions percebudes per cadascuna d'aquestes societats.

També et pot interessar

stats