El PP i el PSOE retallen distàncies, mentre que Cs segueix perdent votants

Els socialistes acaparen el 31,5% d’estimació del vot i els populars el 20,6% segons l’últim baròmetre del CIS

Pedro Sánchez, líder socialista, durant una intervenció al Congrés la setmana passada
Pedro Sánchez, líder socialista, durant una intervenció al Congrés la setmana passada / Europa Press

El PP puja quasi tres punts, fins al 20,6%, en estimació de vot, la qual cosa li permet retallar en dos punts la distància que el separa del PSOE, formació que es manté pràcticament estable en el 31,5%, segons l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). 

El creixement dels populars respecte a l’enquesta anterior es deu a la caiguda de Ciutadans, partit que cau fins al 6,7% en la intenció de vot. Podem, ja sense Pablo Iglesias en el govern espanyol, frena la seua senda descendent i passaria en un mes del 9,6 al 10,7% dels vots. Vox, per la seua banda, també puja del 15 al 15,4% en estimació de vot.

Són algunes de les conclusions de l’última enquesta del CIS, elaborada entre el 5 i el 14 d'abril, en plena precampanya de les eleccions en la Comunitat de Madrid. 

Amb aquesta estimació de vot, el PP de Pablo Casado retalla la seua distància amb el PSOE de Pedro Sánchez en més de dos punts, de manera que la diferència entre socialistes i populars queda en 10,9 punts.

Per blocs, la suma de PP, Vox i Ciutadans escala fins al 42,7% en estimació de vot; en canvi, els partits que integren el govern de coalició, PSOE i Unides Podem, sumen entre els dos un 42,2% dels sufragis.

Cap líder “aprova” entre la ciutadania

Pel que fa a la valoració dels líders polítics, el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, lidera la puntuació, però sense arribar a l’aprovat, en obtindre 4,4 punts. Al president del govern el segueixen Pablo Casado (PP) i Inés Arrimadas (Ciutadans), els dos amb 3,5.

Tant Sánchez com Casado obtenen una lleugera millora respecte a l'enquesta de març, mentre que Arrimadas perd dues dècimes.

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, obté la següent posició quant a la valoració dels enquestats, encara que en pujar també dues dècimes torna a superar el llindar dels tres punts (3,1) que havia perdut al març per primera vegada, en baixar a 2,9. El president de Vox, Santiago Abascal, també puja dues dècimes, però continua en última posició, amb una nota de 2,8.

D’altra banda, l’última enquesta del CIS també ha preguntat als espanyols per la seua voluntat de vacunar-se contra el coronavirus. La majoria d’ells, més d’un 82% estan disposats a rebre alguna dosi contra el coronavirus. 

També et pot interessar

stats