El CIS amplia l'avantatge del PSOE amb el PP, impulsa Vox i afona Unides Podem

L'estudi es va fer entre l'1 i l'11 de març i encara no arreplega l'efecte de la convocatòria d'eleccions a la Comunitat de Madrid.

CIS
El CIS de març / À Punt NTC

L'últim baròmetre del CIS atorga al PSOE un augment del seu avantatge sobre el PP que aconsegueix ja els 13,4 punts en estimació de vot gràcies a la pujada dels socialistes i la caiguda del Partit Popular, al mateix temps que impulsa Vox i afona Unides Podem, ja per sota del 10 per cent i al nivell de Ciutadans.

Segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques, elaborat entre l'1 i l'11 de març, per la qual cosa a penes recull l'efecte de la convocatòria d'eleccions a la Comunitat de Madrid, el PSOE obtindria el 31,3 per cent dels vots (sis dècimes més que al febrer) mentre que el PP cau nou dècimes i es queda en el 17,9 per cent.

A molt poca distància del PP se situa ja Vox que puja quasi punt i mig i arriba al 15 per cent en estimació de vot, distanciant-se àmpliament de Podem, que perd quasi dos punts en un mes i es queda en el 9,6 per cent, pràcticament el mateix percentatge que Ciutadans, que obtindria un 9,5 per cent dels sufragis.

També et pot interessar

stats