El PP presentarà una proposició no de llei perquè la Generalitat "flexibilitze" les limitacions d'horaris

Els populars, que s'han reunit amb Fotur, afirmen que les restriccions estan perjudicant el turisme, la restauració i l'oci nocturn i no van en la línia de les dades sanitàries

Reunió de la patronal Fotur amb el PP a les Corts Valencianes
Reunió de la patronal Fotur amb el Grup Parlamentari Popular a les Corts / À Punt NTC

El Grup Parlamentari Popular presentarà en les Corts una proposició no de llei perquè la Generalitat "flexibilitze" les restriccions i limitacions d'horaris a les activitats de restauració i oci a la Comunitat Valenciana. Així ho ha avançat el portaveu d'Indústria del PP, Felipe Carrasco, després de reunir-se amb la Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur).

El PP recorda que el 15% del PIB de la regió el genera el turisme, la restauració i l'oci nocturn, per la qual cosa "no es pot esperar a l'1 de juliol per a flexibilitzar i cal començar ja". "El que no necessita aquesta comunitat és més atur amb una mesura que erosiona al sector i no va en línia de les dades sanitàries", segons Carrasco.

Per això demanen al Consell que permeta a l'oci nocturn obrir almenys fins a les 3.30 de la matinada. Carrasco ha destacat que la falta de consens del Consell amb el sector ha provocat que només hagen obert un terç de les discoteques i un 38% dels pubs. "Volem que Puig repense aquestes mesures que estan fent tant de mal a les empreses i a la Comunitat Valenciana, ja que si som la comunitat amb les mesures més restrictives, espantem els clients", ha dit.

Segons els populars, altres comunitats que són competència turística han flexibilitzat molt més els horaris i això està provocant "que no vinga un turisme que podria vindre a la Comunitat Valenciana i ajudar un dels sectors més afectats per aquesta crisi".

Felipe Carrasco ha argumentat que malgrat les bones dades sanitàries, Puig no ajuda les famílies que viuen de la restauració, l'oci nocturn i el turisme. "Les actuals mesures no ajuden que es puga eixir de la crisi i Puig no és conscient del dany que s'està fent al sector". A més, ha afegit, dels problemes que generen amb els botellots, com s'ha vist amb les destrosses en el mobiliari urbà.

El sector de l'oci afirma que ja havien advertit dels botellots

Per la seua banda, el sector de l'oci nocturn ha mostrat la seua indignació durant el primer cap de setmana sense toc de queda que els obliga a tancar el negoci a tot tardar a les dos de la matinada, i que ha deixat imatges de botellots massius i actes vandàlics, especialment a la ciutat de València, on els danys dels barets de la Malva-rosa s'estimen en 15.000 euros.

A tot açò, els representants del sector de l'oci diuen que ells ja ho havien advertit, que quan a les dues tancaren els locals, la festa es traduiria en botellots als carrers. El president de Fotur, Víctor Pérez, ha lamentat les imatges dels botellots i destrosses, una situació que ha dit que "s'intuïa" que podria passar.

Volem obrir en l'horari de la nostra llicència d'activitat Víctor Pérez - President de Fotur

A més, Pérez ha avançat que aquesta vesprada es reuniran les cinc associacions que van recórrer contra les restriccions i les limitacions d'horaris del Consell per a analitzar els passos que donaran i ha tornat a exigir "obrir en l'horari de la nostra llicència d'activitat".

També et pot interessar

stats