El PP insisteix que "si els tècnics van avisar d'un depòsit de propà, no hauria d'haver passat el tren" de Begís

La síndica popular, María José Catalá, manté que no s'entén que "ningú avisara la maquinista"

Imatge del foc a Caudiel des de l'interior del tren
Imatge del foc a Caudiel des de l'interior del tren / Europa Press

La síndica del PP a les Corts, María José Catalá, ha insistit aquest dimecres que "si els tècnics van avisar l'112 de l'existència d'un depòsit de propà pròxim a l'estació de Toràs-Begís, no hauria d'haver passat un tren" al voltant de l'incendi forestal d'agost, quan van resultar ferits diversos passatgers: "No hi ha més a dir, és bastant lògic".

Així ho ha declarat després que aquest dimarts revelara en el debat de política general que, uns 20 minuts abans que a les 18:08 hores la maquinista del tren fera marxa enrere en veure's en les proximitats del foc, "els bombers van avisar que l'incendi estava prop de Toràs i Begís".

Posteriorment, fonts de la Conselleria d'Interior van negar l'existència d'aquest document que revelaria que els bombers van avisar de l'existència de flames de l'incendi de Begís, sinó que van assegurar que simplement un tècnic va alertar del perill que podia representar un depòsit de propà situat en una granja pròxima a la via verda Ulls Negres I.

També va replicar a Catalá la síndica del PSPV, Ana Barceló, acusant-lo de mentir i de "falta d'ètica política" per les seues paraules sobre l'incident del tren en l'incendi de Begís. Barceló va llegir el document suposadament mostrat per la síndica del PP i va assegurar que "no parla del tren".

Per contra, la popular ha sostingut a preguntes dels periodistes que la portaveu socialista "es va confondre" perquè, en la captura que va ensenyar, "hi havia diversos missatges i ella va llegir una crida de l'alcalde de Barraques a l'112 avisant que el foc estava arribant al seu terme municipal".

"Jo vaig fer referència a un missatge a les 17:45 hores en el qual els tècnics van advertir que al voltant de l'estació Begís-Toràs hi havia un depòsit de propà i el van notificar als equips d'emergència i extinció d'incendis", ha exposat, per a assenyalar que, si s'està avisant l'112 d'aquest risc, "no hi hauria de passar un tren".

Ha insistit que no s'entén que "ningú avisara la maquinista i que el tren no parara fins que es va trobar amb el foc a les 18:08 hores", per la qual cosa ha instat Barceló a llegir millor i ha acusat la Generalitat d'incomplir el conveni de 2017, que estableix que cal avisar a Adif en aquestes situacions.

En aquest incident, que va tindre lloc a mitjan agost durant l'incendi forestal de Begís, van resultar ferits diversos passatgers quan un tren de Renfe —que viatjava de València a Saragossa— va detindre la marxa davant la proximitat de l'incendi, en veure's pràcticament envoltat per les flames, i van baixar del comboi per a tornar caminant a Caudiel, moment en el qual van patir les cremades.

També et pot interessar

stats