El PP demanarà la reprovació de Bravo a les Corts per "faltar a la veritat" sobre el tren de Begís

Sosté que la consellera va mentir quan va afirmar que no hi havia cap avís en l'112

El diputat del PP Miguel Barrachina després de presentar la petició de recusació a Bravo
El diputat del PP, Miguel Barrachina, després de presentar la petició de recusació a Bravo / À Punt NTC
21 d'octubre 2022 - 12:23

El grup popular a les Corts ha registrat una petició per a votar la reprovació de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo “per faltar a la veritat" al Parlament valencià en l'accident dels tren que es va veure afectat per l'incendi de Begís (Alt Palància).

Segons entén el diputat del PP Miguel Barrachina, la consellera va mentir quan va afirmar que no hi havia cap avís en l'112 que previnguera del risc per a la circulació ferroviària i també quan va afirmar que les decisions van ser professionals i no polítiques. 

"Demanem que se'n vaja, per no haver informat amb antelació Adif, com l'obliguen les normes, la llei i un conveni del mateix Consell. És impensable que havent desallotjat i evacuat Begís i Toràs tres hores abans, arribe un tren amb 48 passatgers de la ciutat de València a una zona en flames", ha explicat. 

Barrachina sosté que la informació sí que va arribar a temps a l'112, però que els tècnics no estaven "perquè fa vora tres anys que no cobren les hores extraordinàries i a les 15 hores ja no estan [...] Incomplint la llei d'acompanyament, la consellera no paga les seues hores extres".

"No pot anar culpant els bombers o cada escaló, perquè tots tenen una cap que és Bravo", ha destacat el diputat, que considera la consellera de Justícia "la responsable exclusiva".

Aquest dimecres Gabriela Bravo va negar errades en la comunicació ni "actuacions imprudents" del Centre de Coordinació d'Emergències emparant-se en "l’informe definitiu" del responsable dels bombers al capdavant de la direcció de l'incendi de Begís. La consellera va detallar que el responsable del punt de comandament avançat (PMA) de l'incendi de Begís va avisar Emergències mitja hora després de saber que hi havia atrapats passatgers d'un tren.

Barrachina ha fet referència a l'informe esgrimit per Bravo i ha assenyalat que la deixa “en pitjor lloc”. “Bravo afirma que són decisions professionals, però en la pàgina 7 de l'informe diu just el contrari, que van ser decisions polítiques”.

Els fets van tindre lloc el passat mes d’agost, quan un tren que cobria la connexió València-Saragossa va topar-se amb les flames de l'incendi forestal de Begís, que s'havia declarat hores abans. Tretze passatgers van resultar ferits en l'accident, que investiga un jutjat de Sogorb (Alt Palància).

També et pot interessar

stats