El PP demana respectar la presumpció d'innocència després de les últimes revelacions del cas Assut

Puig insisteix també a respectar els temps de la justícia, mentre que Unides Podem i Ciutadans demanen la dimissió del vicepresident segon de les Corts, Jorge Bellver

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de València, epicente del cas Assut
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de València, epicente del cas Assut / Shutterstock

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana demana respectar la presumpció d'innocència després de les últimes revelacions del cas Assut.

La secretària general del PP i també síndica a les Corts, María José Catalá, ha afirmat que la formació política respecta tots els procediments judicials i ha recordat que el cas està encara en fase d'instrucció i ha fet una crida a la prudència. També ha demanat cautela a la resta de formacions polítiques en les seues declaracions.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, ha insistit que cal respectar els temps de la justícia. "Cal deixar treballar a la justícia en aquest cas i en tots i ja veurem el que diu la justícia i el sumari i el que dictamine prendrem les decisions oportunes".

Puig: "Això forma part d'un passat al qual no cal tornar"

El cap del Consell ha indicat que tot això forma part de pràctiques del passat de fa d'una dècada "al qual no cal tornar". Per a Puig, el que és fonamental és el "que hem aconseguit a la Comunitat Valenciana tota la societat valenciana, no sols el govern, d'alçar la hipoteca reputacional que teníem".

S'ha passat, segons l'últim baròmetre de la Universitat de Göteborg, "d'estar en el fanalet roig a estar entre les regions d'Europa amb millor reputació democràtica", ha apuntat Puig.

UP i Ciutadans demanen la dimissió de Bellver

Unides Podem i Ciutadans demanen la dimissió immediata del vicepresident segon de les Corts, Jorge Bellver, després que s'haja conegut que està investigat dins el cas Assut.

La síndica del grup parlamentari, Pilar Lima, ha afirmat que la investigació a Bellver li produeix vergonya. "El bipartidisme continua com sempre en la història de la democràcia en la qual les institucions semblen de la seua propietat i poden fer el que vulguen".

Des de Ciutadans, la seua síndica, Ruth Merino, destacat que cal ser contundents en aquest tipus de situació. "En aquest cas per a ser coherents pensem que Jorge Bellver no hauria de continuar ocupant el seu lloc".

Ribó: "Marca el final de València com a capital de la corrupció"

La junta de govern local aprovarà aquest divendres una moció d'alcaldia perquè l'Ajuntament de València es persone en la causa com a acusació particular per garantir els interessos públics i que es tornen els recursos que han pogut ser desviats.

L'alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís, ha afirmat aquest dimecres sobre el cas Assut, que investiga una suposada trama de corrupció a l'Ajuntament durant el mandat del PP, que marca "el final d'una època", en la qual València "es va distingir per ser una capital de la corrupció, al costat de Madrid". "Hui a València les coses han canviat".

A més, ha considerat que el fet que el cas Assut "implique les persones més significatives de l'anterior govern, o per familiaritat o per ser el primer tinent d'alcalde, que era la persona que en realitat portava l'Ajuntament, és un indicador molt clar de la situació en la qual estem".

En aquest sentit, Ribó ha instat a veure "la diferència entre la València dels últims anys portada per un govern progressista i altres comunitats que continuen tenint els mateixos plantejaments".

També et pot interessar

stats