La justícia investiga el diputat popular Jorge Bellver pel cas Assut

El vicepresident de la mesa de les Corts assegura a À Punt que no té constància de cap notificació 

Imatge d'arxiu del diputat del PP Jorge Bellver a les Corts
Imatge d'arxiu del diputat del PP Jorge Bellver a les Corts / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 13 de València investiga el diputat i vicepresident de la mesa de les Corts, Jorge Bellver (PP), en la macrocausa de corrupció Assut, una presumpta trama de blanqueig de capitals provinent de comissions d'empresaris a l’Ajuntament de València durant l’etapa de Rita Barberà al capdavant del consistori.

Segons ha confirmat À Punt Notícies, a Bellver, un dels homes forts del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, se l’investiga per presumptes fets delictius relacionats durant els seus anys al capdavant de l’àrea d’Urbanisme fins a 2012. El seu nom s’ha donat a conéixer després que la jutgessa alçara part del secret d’una causa que abasta vora 700 toms. 

En concret, de la documentació es desprén que el diputat hauria rebut un rellotge Omega Seamaster el Nadal de 2003 i un altre del model Brentley el 2005. La jutgessa investiga si, a canvi d'aquests regals, Bellver va mediar per a afavorir a la trama en l'adjudicació de diferents contractes públics, en concret, a l'empresari Jaime Febrer.

Bellver, aforat per la seua condició de diputat

Per la seua condició de diputat a les Corts, gaudeix de l’atribució d’aforat, motiu pel qual la jutgessa del cas Assut no pot imputar-lo formalment ni prendre-li declaració, com sí que pot fer-ho amb la resta d’investigats. 

Per això, aquest dimarts el parlament valencià ha rebut la sol·licitud en què es demana a les Corts que certifique la condició actual de diputat del polític popular. Talment, Bellver només podria ser imputat i interrogat per magistrats d’òrgans superiors, com és el cas del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. 

Preguntat per À Punt Notícies, Bellver ha assegurat que no ha rebut cap notificació per part de la justícia i que s’ha assabentat de la investigació a través dels mitjans de comunicació. El diputat s'ha mostrat sorprés i a l'expectativa de conéixer-ne més detalls.

Assut, una macrocausa de corrupció amb vora seixanta imputats

En aquesta causa, originada fa cinc anys, s'investiguen delictes de tràfic d'influències, prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, associació il·lícita i organització criminal i hi figuren com imputades vora seixanta persones.

Entre els investigats es troben l’exvicealcalde de València amb el PP i mà dreta de Rita Barberá, Alfonso Grau; el cunyat de l’exprimera edil i advocat, José María Corbín, i la seua família; l’exregidor socialista i exsubdelegat del govern, Rafael Rubio; el que fora cap dels serveis jurídics de Divalterra José Luis Vera; l’exalcaldesa de Xixona Rosa María Verdú; l’exresponsable de les Finances del PSPV José María Catalunya i empresaris com Jaime Febrer.

En la causa s'investiguen presumptes “mossegades” a canvi d'adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament de València per part d'empreses adjudicatàries que haurien realitzat factures suposadament fictícies.

També et pot interessar

stats