El PP demana al PSOE pactar que governe la llista més votada després de la seua coalició amb Vox

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, argumenta que els socialistes es van negar en el cas de Castella i Lleó

Cuca Gamarra ofereix una roda de premsa després de la primera reunió del nou president del PP, Alberto Núñez Feijóo, amb el seu comité de direcció en la seu del partit a Madrid
Cuca Gamarra ofereix una roda de premsa després de la primera reunió del nou president del PP, Alberto Núñez Feijóo, amb el seu comité de direcció a la seu del partit a Madrid / J. J. Guillén (Efe)

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha proposat al PSOE un pacte perquè sempre governe la llista més votada i ha atribuït el primer govern de coalició dels populars amb Vox a Castella i Lleó al no dels socialistes a facilitar un executiu en solitari d'Alfonso Fernández Mañueco.

Gamarra ha explicat aquest dilluns, en una entrevista en Telecinco, que el nou líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, no acudirà a la presa de possessió de Mañueco d'aquest dimarts, no per a evitar la foto amb Vox, sinó perquè les prioritats del PP són donar resposta als problemes dels ciutadans, centrats ara en l'economia, i per això l'encara president de la Xunta prioritza la seua trobada amb la patronal i els sindicats.

La secretària general del PP, que demà donarà suport a Mañueco, ha argumentat que el plantejament del PP és un pacte amb el PSOE perquè governe la llista més votada, però els socialistes es van negar en el cas de Castella i Lleó –el PSOE va demanar al PP trencar tots els seus pactes amb Vox– perquè una cosa és dir i l'altra és fer.

Després de l'avís del PNB dient que no estaran "ni prop" de Vox, clau de cara a una possible suma del PP amb aquest partit per a aconseguir arribar a la Moncloa, Gamarra ha apuntat que "el PNB està fent costat al govern de Pedro Sánchez" i "aquesta és la realitat hui en dia".

Respecte a la situació econòmica, Gamarra ha recalcat que la proposta del PP és reduir impostos per a retornar capacitat de despesa a la ciutadania davant de l'increment de la inflació i continuaran reclamant aquesta mesura a pesar del no de Sánchez perquè és la seua responsabilitat cap als espanyols.

També et pot interessar

stats