El PP pregunta a Puig pel contracte d'un dron en una de les empreses implicades en el cas Mediador

La síndica popular María José Catalá demana informació sobre una adjudicació d'11.000 euros l'any 2018

Imatge d'arxiu de la Comissió Executiva Federal del PSOE
Imatge d'arxiu de la Comissió Executiva Federal del PSOE / PSOE

La síndica del PP en les Corts, María José Catalá, ha assenyalat aquest dimarts que el PPCV sol·licitarà a la Generalitat i als ajuntaments de govern socialista "informació sobre tots els contractes que s'hagen pogut fer amb les empreses vinculades amb el cas Mediador".

"Sabem que hi ha almenys un contracte a dit de la Generalitat amb una de les empreses implicades en aquesta trama i d'alguns ajuntaments amb governs socialistes", ha dit sobre aquest cas d'una presumpta xarxa que suposadament es dedicava a cobrar comissions a empresaris i en la qual estaria involucrat l'exdiputat del PSOE Juan Bernardo Fuentes, conegut com a Tito Berni.

Catalá ha exigit al Consell que detalle "quants contractes a dit s'han facilitat des de la Generalitat a través del facilitador Tito Berni i els seus socis".

Un contracte d'un dron per 11.000 euros

Segons Catalá, "almenys, hi ha un contracte d'agost del 2018 de Presidència, per valor d'11.000 euros, per a contractar un dron per a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències".

A més, la popular ha sostingut que "hi ha altres quatre ajuntaments (Picassent, Almussafes, Cullera i Borriana) que acrediten tindre contractes amb aquestes empreses".

El PSPV li exigeix que explique la venda de la VIU

Per la seua part, la portaveu adjunta del PSPV en les Corts, Carmen Martínez, ha acusat el PP de "connectar el ventilador" per a intentar tapar la "realitat diària" que suposa veure diàriament l'expresident Francisco Camps assegut al banc d'acusats.

Ha remarcat que el primer grup de l'oposició està en el dret de demanar informació, així com que la rebrà perquè "des del govern de Ximo Puig no s'oculta". "Segur que està tot clar, sembla que són contractes menors", ha afegit.

Dit això, la representant socialista ha instat Catalá a detallar el procés de venda de la Universitat Internacional de València (VIU) quan era consellera d'Educació i a fer públic el sou que cobra actualment com a professora en aquesta institució.

Preocupació en el PSOE a tres meses d'eleccions

"Vergonya", "dolor" i "indignació" són algunes de les paraules més repetides entre diputats del PSOE, membres de l'executiva federal, barons socialistes i representants del partit a les Canàries, d'on procedeix el ja exparlamentari Juan Bernardo Fuentes Curbelo, acusat de diversos delictes relacionats amb el cas Mediador.

Tots coincideixen a lloar la "contundència" i "rapidesa" amb què ha actuat el PSOE, que a penes conéixer la implicació de Fuentes Curbelo el 14 de febrer, una setmana abans de la detenció, el van expulsar del partit i li van exigir que entregara l'acta de diputat.

"Voldria que no perjudicara el PSOE, però perjudica. Ho hem viscut a Andalusia, el cas dels ERO es va emportar tot el partit per davant", diu a EFE una diputada socialista.

A parer seu, l'oposició "espremerà al màxim" els detalls que es continuen coneixent de la investigació judicial del cas per a atacar el PSOE.

Preocupa un sopar amb quinze diputats socialistes

Fonts de l'Executiva Federal del PSOE han assegurat que continuaran actuant amb "contundència" si coneixen més detalls de la investigació judicial que implique altres socialistes i han rebutjat la possibilitat de fer una investigació des del mateix partit.

En general, en el PSOE preocupa no sols la possible corrupció en si, sinó també alguns detalls de la investigació, com un sopar organitzat a Madrid per l'intermediari que dona nom al cas Mediador i a la qual van acudir quinze diputats socialistes, o la contractació de serveis de prostitutes per a tancar els negocis.

Per això, Ferraz ha demanat als seus diputats "extremar precaucions" amb la seua conducta després de conéixer aquest cas, que continua generant molt de rebombori en el grup parlamentari.

També et pot interessar

stats