Catalá: "L'operació de venda de la VIU va ser beneficiosa per a la Generalitat"

La secretària del PPCV assegura que la venda del 70% de les participacions socials de la Universitat Internacional de València ha permés guanys a la Generalitat d'11,5 milions d'euros des del 2015

Logo de la VIU
Logo de la VIU / Facebook: @UniversidadVIU

La secretària general del PPCV, María José Catalá, ha assegurat aquest dilluns que la venda del 70% de les participacions socials de la Universitat Internacional de València (VIU) va ser "beneficiosa" per a la Generalitat, ja que des de l'any 2015 ha permés guanys d'11,5 milions d'euros.

Així ho ha assegurat Catalá en una roda de premsa en ser preguntada pel procés de privatització de la institució acadèmica el 2013, any en què el grup Planeta es va apoderar del 70% de les participacions.

L'exconsellera d'Educació quan governava el PP ha assenyalat que un informe de control financer amb data del 27 de desembre del 2015, encarregat pel llavors govern de Compromís i PSPV, conclou que a la vista de la documentació no es detecta "incompliment de la normativa en matèria de contractació".

La dirigent popular ha explicat que no té accés a l'expedient de la venda de la VIU perquè "no soc com Biden i Trump, no m'emporte els expedients a casa", però després de les informacions que "s'han publicat d'un document privat" sol·licitarà formalment a la cambra l'expedient.

"Politiqueig i campanya electoral"

"No per mi, perquè tinc absoluta tranquil·litat de com es va fer el procés, i a més tinc l'informe d'auditoria de control financer que va fer el Consell de Ximo Puig, sinó perquè tinguem tots la mateixa informació", ha dit per a afegir que el fet que isquen ara aquestes informacions és "politiqueig i campanya electoral".

Ha indicat que quan la VIU era 100% de la Generalitat "ens costava anualment dos milions d'euros" i, segons consta en el Registre Mercantil, des que la Generalitat va vendre el 70% de les participacions ha obtingut uns guanys d'11,5 milions d'euros, des del 2015 a 2020.

"L'operació ha sigut beneficiosa per a la Generalitat, no pot ser més avantatjosa", ha destacat Catalá, qui ha insistit que el Consell manté participació en la direcció i pel 30% de les participacions ha rebut 11,5 milions, que pot destinar "a beques o a atraure talent".

Finalment, ha aclarit que no ha sigut ella la que va posar les clàusules de confidencialitat i, respecte al sou que cobra d'aquesta universitat, "són els mateixos honoraris que els de professors amb càrrega lectiva", i ha recordat que anualment publica les seues retribucions, tant a l'Ajuntament de València com a les Corts.

També et pot interessar

stats