PP i Cs insisteixen que els pactes de govern a la Comunitat Valenciana estan fora de perill

Bonig i Cantó destaquen l'estabilitat i els bons resultats de les coalicions a la Diputació d'Alacant i els ajuntaments on comparteixen l'executiu. 

Isabel Bonig i Toni Cantó, en una imatge d'arxiu
Isabel Bonig i Toni Cantó, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els acords de govern entre PP i Ciutadans a la Comunitat Valenciana no perillen i tenen bona salut. És la idea que més s'està repetint des de les direccions autonòmiques dels dos partits l'endemà del terratrémol polític que ha sacsat tot Espanya i que ha tingut de detonant la moció de censura presentada a la Regió i l'Ajuntament de Múrcia pel PSOE i la formació taronja. L'onada expansiva s'ha estés pel país amb rèpliques que, de moment, han sacsat Madrid i Castella i Lleó

Aquest dijous, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i el líder de Ciutadans, Toni Cantó, s'han vist les cares a les Corts i han coincidit a descartar que es puga produir una situació similar a la de Múrcia en les entitats del territori en què governen conjuntament els dos partits, principalment la Diputació i l'Ajuntament d'Alacant. Tant PPCV com Ciutadans han llançat un missatge de tranquil·litat i han insistit que la situació no és extrapolable i que cap govern perilla. 

"No vaig a permetre que es pose en dubte i en qüestió l'estabilitat política institucional de la Diputació i Ajuntament d'Alacant i tots aquells ajuntaments on governem amb Ciutadans", ha dit, contundent, Bonig. La líder popular ha destacat la "vocació de servei públic" del partit encapçalat per Cantó amb qui, al seu parer, estan duent a terme "una gran tasca" en la corporació provincial i els diversos municipis on comparteixen l'executiu. 

El coordinador autonòmic de Ciutadans ha pronunciat aquest dijous les primeres paraules sobre la polèmica, tot i que dimecres ja deixava caure a través de Twitter la seua disconformitat amb la decisió adoptada pel seu partit a Múrcia i va anunciar que havia demanat la convocatòria urgent de la comissió executiva per a abordar el tema.

Serà allí on farà les valoracions del que ha passat, ha assenyalat Cantó, qui ha reconegut també que encara no ha parlat amb la líder nacional del partit, Inés Arrimadas. Tot i això, no ha amagat el seu malestar davant l'apropament de Ciutadans al PSOE en altres autonomies: "Estic preocupat", ha reconegut. 

De manera semblant s'ha pronunciat des de Les notícies del matí el coordinador provincial de Ciutadans a Alacant, Javier Gutiérrez, qui ha insistit que la crisi oberta en el si dels governs autonòmics de Madrid, Castella i Lleó i Múrcia "no és extrapolable a la del govern provincial d'Alacant". També el president de la Diputació d'Alacant, el popular Carlos Mazón, ha ressaltat la solidesa del pacte de govern en la corporació provincial. 

També et pot interessar

stats