El portaveu del Parlament Europeu afirma que la guerra a Ucraïna és una amenaça per al continent

Jaume Duch creu que la societat europea i espanyola està compromesa amb els reptes de la Unió Europa i n'han vist els beneficis durant la pandèmia o la guerra

Jaume Duch, portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu
Jaume Duch, portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu / À Punt NTC

En el Dia d'Europa, el conflicte bèl·lic a Ucraïna és una amenaça per al continent. Ho ha dit en Les notícies del matí el portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch. "Quan els ucraïnesos defenen el seu territori també defenen la nostra manera de fer les coses".

El portaveu del Parlament Europeu considera que és una guerra contra tot un model d'organització social. "És una amenaça perquè no és una guerra només contra Ucraïna, és una guerra contra un model de societat, convivència i respecte als drets humans que són els que compartim els 440 milions d'habitants que formen la UE", ha dit.

Quan els ucraïnesos defensen el seu territori també defensen la nostra manera de fer les coses.

Aquest 9 de maig se celebra el Dia d'Europa, la pau i la unitat a Europa. Concretament, aquesta data marca l'aniversari de la declaració Schuman en què aquest ministre francés d'Afers Estrangers va exposar, un 9 de maig de l'any 1950, una idea nova de cooperació política a Europa que fera inconcebible una nova guerra entre nacions europees.

"Per això és tan greu aquesta guerra, que posa en relleu el que va passar en 1950 amb la declaració Schuman, una declaració de pau per a reconstruir Europa sobre un model nou i deixar arrere les dues guerres mundials. Hem d'anar amb compte perquè hem vist que la democràcia i la pau no són perpètues", ha advertit.

Hem d'anar amb compte perquè hem vist que la democràcia i la pau no són perpètues.

Jaume Duch creu que la societat europea està compromesa amb els reptes de la Unió Europa i n'han vist els beneficis durant la pandèmia o la guerra d'Ucraïna. Sobre la societat espanyola, diu que té interioritzats els beneficis de ser un estat membre, entre altres l'estat de benestar i la qualitat democràtica.

Per als espanyols, ser membres de la UE no és només un avantatge comercial o de defensa, sinó el passaport de la llibertat i de la democràcia.

"Per a Espanya, Europa no era només fons i diners, era la democràcia, era formar part d'un model de convivència que no es va poder tindre 40 anys i això els espanyols ho saben. Ser membres de la UE no és només un avantatge comercial o de defensa, sinó el passaport de la llibertat i de la democràcia", ha destacat el portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu.

També et pot interessar

stats