Activen l'alerta a Ucraïna per la possibilitat d'un atac d'un míssil hipersònic

El portaveu de la Força Aèria ucraïnesa ha advertit que l'exèrcit ucraïnés no té defenses antiaèries capaces de protegir tot el territori d'aquest míssil aerobalístic rus "ràpid i molt precís”

Un míssil Kh-47M2 Kinzhal transportat per un MiG-31K rus
Un míssil Kh-47M2 Kinzhal transportat per un MiG-31K rus / Vadim Savitsky (Wikipedia)

Les autoritats militars ucraïneses han activat l'alerta antiaèria en tot el territori del país per la possibilitat d'un atac rus amb el míssil supersònic Kinzhal, segons ha declarat el portaveu de la Força Aèria ucraïnesa, Yurii Ignat.

“S'ha declarat una alerta en tot Ucraïna per l'enlairament d'un avió MiG-31K rus, que és el que transporta els míssils Kinzhal”, ha dit Ignat, qui ha advertit que l'exèrcit ucraïnés no té defenses antiaèries capaces de protegir tot el territori d'aquesta mena de míssils.

“Vull recordar-los que no tenim suficients sistemes Patriot que puguen protegir el cel d'Ucraïna d'aquesta mena d'armament”, ha dit dirigint-se als ucraïnesos. “És un míssil aerobalístic extremadament ràpid i molt precís”, ha agregat.

Un portaveu militar ucraïnés va anunciar aquest cap de setmana la intercepció la setmana passada en el cel de Kíiv d'un míssil Kinzhal rus.

Ucraïna hauria utilitzat per a la intercepció un dels sistemes antimíssils Patriot rebuts el mes passat dels seus aliats de l'OTAN. No obstant això, Kíiv només pot cobrir un nombre limitat amb la quantitat de sistemes Patriot rebuts.

Míssil Kinzhal: abast de 2.000 km i deu vegades més veloç que el so

Els Kinzhal (daga en rus) són míssils d'emplaçament aeri que tenen un abast de més de 2.000 quilòmetres i una velocitat deu vegades més gran que el so.

Aquest míssil hipersònic d'alta precisió pot portar tant ogives nuclears com càrregues convencionals.

També et pot interessar

stats