Ucraïna denuncia que Rússia utilitza bombes de fòsfor a Bakhmut

Les forces armades ucraïneses ataquen huit depòsits d'armes i munició de les forces russes en territoris ocupats d'Ucraïna

Edifici d'apartaments danyat per un atac rus amb drons a Kíev, Ucraïna
Edifici d'apartaments danyat per un atac rus amb drons a Kíiv, Ucraïna / Valentin Ogirenko (Reuters)

Rússia centra els seus esforços ofensius en les ciutats del front de l'est d'Avdíivka, Màrinka, Líman i Bakhmut, on continuen els combats urbans i les forces russes utilitzen bombes incendiàries i de fòsfor, segons indica l'Estat Major de les forces armades ucraïneses. El comunicat d'aquest dilluns informa de 55 atacs russos repel·lits per les forces ucraïneses en tot el front de l'est.

Segons l'exèrcit ucraïnés, Rússia continua limitant les seues accions ofensives a aquestes quatre ciutats de l'est d'Ucraïna. A les províncies de Kherson i Zaporíjia, situades al sud d'Ucraïna i controlades parcialment per Rússia, les forces russes continuen preparant-se per a defendre les seues posicions de l'esperada contraofensiva ucraïnesa.

Les autoritats d'ocupació a Zaporíjia estan evacuant civils lluny de la línia del front, de vegades de manera forçosa, assegura el comunicat militar de Kíiv.

L'Estat Major ucraïnés informa així mateix de les "tàctiques de terror" que la Federació Russa fa servir contra els pobles i ciutats de les províncies de Khàrkiv (nord-est), Kherson, Mikolaiv i Odessa (sud), contra les quals les forces russes han llançat 16 atacs amb míssils la passada nit. "Malauradament, hi ha morts i civils ferits; i edificis de diverses plantes, habitatges privats i altres infraestructures privades destrossades", diu el comunicat.

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha informat en el seu discurs d'anit de la mort de nou persones que netejaven el territori de mines explosives aquest cap de setmana a la província de Kherson a conseqüència dels atacs russos.

Ucraïna ataca depòsits russos d'armes i munició

D'altra banda, les forces armades ucraïneses han atacat durant el cap de setmana huit depòsits d'armes i munició de les forces russes als territoris que ocupen a Ucraïna, segons informa el comunicat militar de l'Estat Major ucraïnés.

En els darrers dies, Ucraïna centra els seus esforços a destruir la cadena de subministraments de municions i combustible de les forces russes, perquè tinguen dificultats per a proveir-se a l'hora de fer front a l'esperada contraofensiva ucraïnesa. Les autoritats i els mitjans de comunicació ucraïnesos han informat aquest mes de diversos atacs contra infraestructures petrolieres russes, tant als territoris ucraïnesos ocupats com dins de la Federació Russa. Ucraïna també busca limitar la capacitat operativa de les forces russes destruint centres de comandament i centres de comunicacions electròniques.

També et pot interessar

stats