El cap dels mercenaris Wagner amenaça de retirar-se de la ciutat de Bakhmut

La ciutat de Kherson es prepara per a un toc de queda de tres dies mentre continuen els bombardejos russos contra zones residencials

El cap dels mercenaris Wagner amenaça de retirar-se de la ciutat de Bakhmut / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
05 de maig 2023 - 09:46 Actualitzat: 05 de maig 2023 - 21:43

En la guerra d'Ucraïna encara ressonen els insults del cap del grup de mercenaris Wagner, Yevgueni Prigozhin, i l’anunci de la seua retirada de la ciutat de Bakhmut. Però el govern ucraïnés no es refia. Hui el governador prorús de Zaporíjia ha ordenat evacuar la població de setze localitats de la regió.

El temperamental cap dels sanguinaris combatents a sou del grup Wagner i amic personal de Putin ha anunciat aquest divendres que es retirarà de Bakhmut el pròxim dimecres a causa de l’escassedat de municions que, segons ha dit, no és suficient per a la tasca que els han encomanat.

El cap de la companyia de mercenaris Wagner s'ha queixat de la falta de munició i ha arremés amb insults contra el ministre de Defensa rus, Serguei Shoigú, i el cap de l'Estat Major General de les forces armades de Rússia, Valeri Guerásimov.

"Aquests són els xics que han mort hui, la sang encara està fresca", afirma Prigozhin en vídeo publicat en Telegram, en el qual mostra fileres de cadàvers estesos a terra i assegura que les baixes serien cinc menys si les unitats dels Wagner reberen la deguda quantitat de munició.

Ha agregat que les seues unitats només tenen el 30% de la munició que necessiten i ha responsabilitzat directament Shoigú i Guerásimov. "Van vindre ací com a voluntaris i moren perquè vostés engreixen en els seus despatxos de caoba", ha dit Prigozhin dirigint-se amb diversos insults al ministre de Defensa i al cap de l'Estat Major General.

Els Wagner són la força d'assalt que empra Rússia en la batalla que es lliura des de fa huit mesos per la ciutat Bakhmut, en l'est d'Ucraïna. Aquest dijous Prigozhin va afirmar en un sol dia de combats havien mort 116 wagners a causa de l'escassetat de munició, que va qualificar de "gravíssima".

"Si la companyia militar privada Wagner es replega de Bakhmut s'enfonsarà tot el front i la caiguda pot arribar fins a les fronteres de Rússia i, potser, més enllà".

Des de fa mesos el cap dels Wagner denuncia que el Ministeri de Defensa de Rússia no els subministra la munició promesa.

"Si la companyia militar privada Wagner es replega de Bakhmut, s'enfonsarà tot el front", ha dit en un vídeo publicat en YouTube i ha advertit que la caiguda pot arribar "fins a les fronteres de Rússia i, potser, més enllà".

Kherson es prepara per al toc de queda

La ciutat de Kherson es prepara per a un toc de queda de tres dies després de viure una de les jornades més mortífers en més de cinc mesos d'atacs russos des del seu alliberament al novembre, mentre continuen els bombardejos contra zones residencials.

Segons ha informat el cap de l'administració regional, Oleksandr Prokudin, en l'última jornada es van registrar 98 atacs russos, entre ells contra establiments comercials i una estació de trens, que van deixar 23 civils morts i 46 ferits.

Diverses zones residencials de la regió van rebre l'impacte de 539 projectils d'artilleria i de tancs, així com d'explosius llançats per drons, avions de combat i llançacoets múltiples.

La proximitat dels russos implica que un projectil o una bomba a penes tarden segons a arribar des de l'altra riba del riu Dniéper. Encara que alguns districtes com el d'Ostriv són bombardejats amb especial intensitat, cap punt de la ciutat és segur.

També et pot interessar

stats