El cap de Wagner afirma que la situació a Bakhmut és molt difícil: "Ucraïna lluita per cada metre"

Zelenski destaca la mort de 1.100 soldats russos en Bakhmut només aquesta setmana

Svetlana Boiko, de 66 anys, a la seua casa destruïda a la ciutat de Donetsk, Ucraïna
Svetlana Boiko, de 66 anys, a la seua casa destruïda a la ciutat de Donetsk, Ucraïna / Alexander Ermochenko (Reuters)

El cap del grup de mercenaris rus Wagner, Ievgueni Prigojin, ha descrit com "molt difícil" la situació en Bakhmut, a l'est d'Ucraïna. "Ucraïna lluita per cada metre i com més ens acostem al centre de la ciutat, més dures són les batalles", ha dit Prigojin.

Segons explica, les Forces Armades d'Ucraïna envien cada vegada "més reserves" a la població, que els russos busquen capturar des de l'estiu passat.

Alhora, Prigojin ha assegurat que les unitats de Wagner "estan avançant" a la ciutat, que totes dues parts consideren important per al futur de la gran batalla pel Donbass. "Estem avançant i continuarem avançant", ha dit el cap de Wagner.

El cap de setmana els combatents del grup paramilitar haurien ocupat posicions favorables a la zona industrial de la planta metal·lúrgica Azom de Bakhmut, segons Andrei Marotxko, el representant de les autoritats imposades per Rússia a Lugansk.

L'assalt a Azom, segons han alertat bloguers militars russos i l'Intitut per la l'Estudi de la Guerra (ISW), podria conduir a grans pèrdues a les files dels Wagner, ja que es tracta d'un enorme territori amb una gran densitat d'instal·lacions i una xarxa de passadissos subterranis de desenes de pisos sota terra.

1.100 soldats russos morts a Bakhmut aquesta setmana

Els defensors ucraïnesos estan contenint a l'exèrcit rus al Donbass, on han repel·lit durant l'última jornada 92 atacs. El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha destacat que les forces ucraïneses han eliminat només aquesta setmana a més de 1.100 soldats russos i han causat ferides greus a altres 1.500 militars invasors.

Rússia incrementa la pressió a Lugansk

A banda de Bakhmut, Rússia incrementa la pressió al front de Kúpiansk, a l'annexionada regió ucraïnesa de Lugansk, per a reprendre el seu control i prosseguir l'avanç a Khàrkiv, una de les ciutats més castigades en la guerra.

Les tropes russes han castigat amb l'artilleria 13 assentaments en la línia del front en la regió de Lugansk, recuperada per Ucraïna durant la contraofensiva de setembre de l'any passat, que va significar un dur colp moral a Rússia.

L'avanç cap a Kupiansk i Izyum li tornaria a obrir a les forces russes la possibilitat d'atacar des del nord Sloviansk i Kramatorsk, els principals bastions ucraïnesos en el Donbass, a més d'avivar l'amenaça a Khàrkiv, la segona ciutat més important d'Ucraïna.

Atacs a Khàrkiv i reactivació a Avdíivka

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha denunciat que "només des de principis d'enguany, en menys de dos mesos i mig, més de quaranta míssils enemics ja han colpejat Khàrkiv".

Més al sud, s'observa una activació dels combats entorn d'Avdíivka, un rellevant bastió ucraïnés situat a poc més de 20 quilòmetres al nord de la capital regional de Donetsk, també a l'est ucraïnés.

L'exportaveu de les milícies prorusses, Eduard Bassurin, ha informat que les tropes russes estan a punt de controlar la localitat de Krasnohirivka, en un intent d'estrényer el cércol a Avdíivka.

Els prorussos denuncien que les tropes ucraïneses bombardegen la ciutat de Donetsk i altres ciutats limítrofes des d'Avdíivka, nucli urbà fortificat al nord de la capital regional que les forces russes tracten de prendre pràcticament des de l'inici de la campanya.

També et pot interessar

stats