Rússia ataca Odessa, Khàrkiv i Kíiv, on deixa sense llum a un 15% d'habitants

L'atac massiu sobre deu zones diferents d'Ucraïna, per al qual Rússia ha utilitzat desenes de míssils de creuer disparats des del mar Negre, ha tingut com a objectiu les infraestructures elèctriques

Ucraïnesos al carrer després de l'atac amb míssils russos, a Kíiv aquest dijous / Gleb Garanich (Reuters)
Ucraïnesos al carrer després de l'atac amb míssils russos a Kíiv aquest dijous / Gleb Garanich (Reuters)

Després de diverses setmanes de relativa calma lluny del front de Bakhmut, Rússia ha llançat aquesta matinada un nou atac massiu sobre deu zones diferents d'Ucraïna, incloses la capital, Kíiv, i altres dues grans urbs del país com Khàrkiv i Odessa, segons informen les autoritats ucraïneses.

L'atac, per al qual Rússia ha utilitzat desenes de míssils de creuer disparats des del mar Negre, ha tingut com a objectiu les infraestructures elèctriques.

En la capital ha deixat sense llum un 15% dels habitants, segons ha anunciat l'empresa elèctrica, i també ha provocat talls de llum a Odessa, al sud d'Ucraïna.

Alguns dels míssils també han aconseguit zones residencials. “Al pati d'un edifici residencial hi ha cotxes incendiats. Dues persones estan ferides”, ha dit l'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, en el seu compte de Telegram.

“L'enemic ha llançat quinze atacs sobre la ciutat i la regió”, ha explicat en Telegram el governador de Khàrkiv, Oleg Siniegubov, que ha afegit que els míssils han tingut com a objectiu “infraestructures essencials”.

El director de la companyia elèctrica Yasno, Serhí Kovalenko, ha anunciat que a causa de l'atac s'aplicaran talls programats d'emergència del subministrament d'electricitat de manera “preventiva”.

Milions d'ucraïnesos han patit apagades periòdiques durant l'hivern a conseqüència dels bombardejos russos.

Ucraïna ha repel·lit més de 110 atacs russos en tot el país en 24 hores

Ucraïna ha millorat el seu nivell de protecció de les seues infraestructures bàsiques gràcies als sistemes antiaeris occidentals que ha rebut i havia aconseguit restablir completament el subministrament de llum.

En aquest context i durant les últimes 24 hores les Forces Armades d'Ucraïna diuen haver repel·lit més de 110 atacs russos en tot el país i haver atacat a 13 grups de militars enemics.

A pesar que Rússia ha bombardejat diferents zones d'Ucraïna "els principals esforços de l'enemic continuen centrant-se a realitzar accions ofensives en els fronts de Kúpiansk, Liman, Bakhmut, Avdíivka i Xakhtarsk", en l'est del país, va explicar aquest dijous l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna en el seu compte de Facebook.

Segons el comunicat castrense, "els russos continuen violant les normes del Dret Internacional Humanitari, cometent atacs i bombardejos d'artilleria contra béns civils i cases, i tractant de destruir la infraestructura crítica del nostre país".

Només el dimecres, les forces russes "van dur a terme 25 atacs aeris, 2 atacs amb míssils, així com 32 atacs amb sistemes de míssils de llançament múltiple", ha assenyalat l'exèrcit ucraïnés.

També et pot interessar

stats