Puja a 23 el nombre de civils morts en els atacs russos contra Kherson

Per a protegir la població de l'onada d'atacs, l'autoritat militar a Kherson ha anunciat un toc de queda inèdit de 58 hores seguides que començarà divendres a les huit de la vesprada i acabarà dilluns

Un resident local és evacuat en una estació d'autobusos als afores de Kherson, Ucraïna
Un resident local és evacuat en una estació d'autobusos als afores de Kherson, Ucraïna / Carlos Barria (Reuters)

Un total de 23 civils ucraïnesos han mort a la ciutat de Kherson i els seus voltants a conseqüència dels atacs llançats per les forces russes aquest dimecres contra la part d'aquesta província del sud d'Ucraïna controlada per Kíiv.

El cap de l'administració militar de la província de Kherson, Oleksandr Prokudin, ha destacat que en la jornada han atacat 98 vegades els territoris de Kherson, contra els quals han llançat 539 projectils d'artilleria pesant i han utilitzat llançacoets, tancs, drons i avions.

A la ciutat de Kherson, ocupada per Rússia al principi de la guerra i recuperada per les forces ucraïneses el novembre passat, l'exèrcit rus ha atacat la zona de l'estació de trens, dos establiments comercials, una fàbrica i un depòsit d'automòbils.

Aquesta onada d'atacs ha provocat commoció i indignació a Ucraïna. El president Zelenski va publicar anit diverses fotografies de persones mortes i ferides en els corredors del supermercat on feien la compra quan va rebre l'atac rus. “El món ha de veure i saber açò”, va escriure Zelenski.

Per a protegir la població civil, l'autoritat militar ucraïnesa a la ciutat de Kherson ha anunciat un toc de queda inèdit de 58 hores seguides que començarà aquest divendres a les huit de la vesprada i acabarà dilluns a les sis del matí.

Rússia ataca de nou Kíiv amb drons iranians i míssils

L'exèrcit rus ha atacat de nou aquesta matinada la ciutat de Kíiv i els seus voltants amb drons de fabricació iraniana i que, segons els ucraïnesos, van poder ser abatuts.

És el tercer atac contra la capital en els primers quatre dies de maig. "La nostra ciutat no ha patit una intensitat d'atacs tan densa des del principi d'enguany!", s'ha queixat el cap de l'administració militar de la capital, Serhí Popko.

Aquesta passada nit, les alertes antiaèries han sonat, a més de Kíiv, en altres regions del país i en ciutats com Odessa, a la vora del mar Negre.

Els atacs s'han llançat des de la regió russa de Briansk, prop de la davantera nord d'Ucraïna, i des del sud, des de la costa aquest del mar d'Azov. Els drons han sigut abatuts a les regions nord, centre i sud d'Ucraïna amb míssils antiaeris, aviació i grups mòbils.

Les autoritats d'Ucraïna van alertar aquest dimecres de la possibilitat que Rússia bombardejara Kíiv i altres zones del país amb l'excusa del suposat atac comés amb drons contra el Kremlin i del qual la presidència russa responsabilitza Ucraïna.

També et pot interessar

stats