Ucraïna abat 21 drons kamikazes en una nova nit d'atacs russos

Rússia continua llançant aquests aparells no tripulats de baix cost per a obligar Ucraïna a utilitzar míssils molt més costosos i ajuden, a més, a localitzar l'emplaçament de sistemes defensius

Soldats ucraïnesos viatgen sobre un transport blindat de personal prop d'una línia del front, a la regió de Donetsk / Sofiia Gatilova (Reuters)
Soldats ucraïnesos viatgen sobre un transport blindat de personal prop d'una línia del front, a la regió de Donetsk / Sofia Gatilova (Reuters)

Rússia ha atacat aquesta nit el territori ucraïnés amb 26 drons kamikazes de fabricació iraniana, dels quals les defenses antiaèries d'Ucraïna n'han abatut un total de 21, segons informa aquest dimecres la força aèria ucraïnesa en el seu canal de Telegram.

Els drons els van llançar des de la regió russa de Briansk, al nord-est d'Ucraïna, i des del mar d'Azov, al sud-est. Part d'aquests drons anaven dirigits a la capital, Kíiv, on prop de la mitjanit s'han activat les sirenes antiaèries i l'exèrcit ucraïnés ha aconseguit fer caure tots els aparells.

“Les tàctiques de l'adversari segueixen com de costum i sense canvis: a poqueta nit els terroristes llancen una onada d'artefactes des de diverses direccions”, ha dit el cap de l'administració militar de Kíiv, Sergí Popko.

Tres dels 26 drons llançats per Rússia contra el territori d'Ucraïna durant la passada matinada anaven dirigits contra una infraestructura petroliera de la província de Kirovograd, al centre d'Ucraïna, segons informen les autoritats militars a càrrec de la zona.

Amb l'ajuda dels sistemes de defensa antiaèria rebuts dels seus aliats occidentals, Ucraïna aconsegueix ara abatre la majoria de drons kamikazes amb els quals Rússia va destruir a la tardor i a l'hivern nombroses infraestructures energètiques ucraïneses.

Segons alguns analistes, Rússia continua llançant aquests aparells no tripulats de baix cost per a obligar Ucraïna a utilitzar míssils i altres tipus de munició antiaèria molt més costosos. Les intercepcions d'aquests drons també podrien ajudar Rússia a localitzar l'emplaçament de sistemes defensius utilitzats per Ucraïna.

També et pot interessar

stats