Ucraïna anuncia contraatacs amb èxit a Bakhmut

L'exèrcit ucraïnés podria llançar l'anunciada contraofensiva el dia 9, quan Rússia celebra el Dia de la Victòria sobre l'Alemanya nazi, segons les autoritats russes de la república popular de Lugansk

Soldats ucraïnesos disparen un obús D30 en una línia de front prop de la ciutat de Bakhmut
Soldats ucraïnesos disparen un obús D30 en una línia de front prop de la ciutat de Bakhmut / Sofiia Gatilova (Reuters)

El comandant de les forces terrestres ucraïneses, Oleksandr Sirski, ha visitat aquest dimarts les tropes que combaten a la ciutat assetjada de Bakhmut, a la província de Donetsk de l'est d'Ucraïna, hores després que anunciara contraatacs a la ciutat que haurien obligat els russos a "abandonar algunes posicions".

"Continuem duent a terme l'operació defensiva i de dissuasió de l'enemic en l'est", ha dit Sirski en el seu canal de Telegram, en una nota en la qual ha contat també que s'ha reunit amb els comandants a càrrec de la zona.

"Els nostres comandants i els nostres soldats són els herois del nostre temps, rebenten cada dia els plans de l'enemic", diu també el comunicat, en el qual es lloa "la dedicació i el professionalisme" dels militars ucraïnesos a Bakhmut.

Ucraïna pot llançar la contraofensiva el 9 de maig

D'altra banda, Ucraïna pot llançar l'anunciada contraofensiva el dia 9, quan Rússia celebra el Dia de la Victòria sobre l'Alemanya nazi, segons ha advertit Andrei Maroixko, representant de les autoritats instal·lades per Rússia a la República Popular de Lugansk, annexionada el setembre passat.

"Per a aquest cap de setmana s'esperen condicions meteorològiques favorables que permetran a les formacions armades ucraïneses emprar plenament els equips i armaments subministrats pels països de l'OTAN", ha dit Maroixko.

A més, Maroixko ha assenyalat que actualment les força ucraïneses acumulen armament i pertrets i conformen grups d'atac per a "accions contraofensives d'envergadura".

"D'aquesta manera, a finals d'aquesta setmana i a principis de la que ve hi ha una gran probabilitat que Ucraïna reprenga la fase activa d'accions de caràcter ofensiu", ha recalcat.

Divendres, el ministre de Defensa d'Ucraïna, Oleksí Réznikov, va afirmar que els preparatius de la contraofensiva ucraïnesa havien entrat en la fase final.

També et pot interessar

stats