Un nou atac massiu rus deixa almenys 25 civils morts a Ucraïna

Rússia afirma atacar "objectius militars" a Ucraïna davant l'esperada contraofensiva

L'impacte d'un míssil rus causa més de vint morts en un bloc d'apartaments a la ciutat ucraïnesa d'Úman
L'impacte d'un míssil rus causa més de vint morts en un bloc d'apartaments a la ciutat ucraïnesa d'Úman / Carlos Barria (Reuters)

El Ministeri de Defensa de Rússia ha afirmat aquest divendres que el bombardeig que ha causat almenys 25 morts de civils al centre i est d'Ucraïna anava dirigit contra objectius militars, un atac que es produeix abans de l'esperada contraofensiva ucraïnesa, que es troba ja en l'última fase de preparació.

Aquest atac massiu amb míssils russos ha arribat a zones civils i ha causat 23 morts, cinc dels quals xiquets, després de l'impacte d'un míssil en un bloc d'apartaments a la ciutat d'Úman, al centre d’Ucraïna, i altres dues, una dona de 31 anys i la seua filla de 2 anys, a Dnipró, a l’est del país. 

El bombardeig també ha afectat la capital, Kíiv, on no s'havia produït un atac amb míssils des del 9 de març. L'administració militar de la ciutat ha indicat que no hi ha hagut víctimes entre la població civil ni destrucció d'instal·lacions residencials o infraestructures.

"Les forces aeroespacials russes han llançat una salva de míssils amb armes d'alta precisió i llarg abast contra punts de desplegament provisionals de les unitats de reserva de les forces armades ucraïneses", han afirmat fonts del ministeri rus, que afigen que “tots els objectius del llançament van ser assolits”.

Després de condemnar l'atac, el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha demanat més ajuda militar al país per a evitar-ne la repetició i protegir millor el cel ucraïnés. 

El cap de l'oficina presidencial ucraïnesa, Andrí Iermak, ha informat que les defenses aèries ucraïneses han derrocat 21 dels 23 míssils russos, i ha demanat que se sancione “els països que ajuden Rússia” a burlar les sancions per a “comprar xips occidentals per a produir míssils” amb els quals atacar Ucraïna.

Homenatge amb flors als morts a Moscou

Un grup de ciutadans russos ha retut homenatge als civils morts en aquest atac a Ucraïna depositant flors al monument de la poetessa ucraïnesa Lesia Ukraínka (1871-1913) que es troba al centre de la capital russa.

Persones de diferents edats van començar a col·locar divendres rams de flors al peu del pedestal de l'estàtua, que reconeix un dels majors exponents de la literatura ucraïnesa. L'escena s’ha repetit aquest dissabte, encara que les flors han sigut retirades pels policies que patrullaven la zona.

També et pot interessar

stats