Ucraïna informa de la mort de vint soldats russos enverinats a l'ocupada Melitópol

Almenys sis civils morts, un d'ells un xiquet de tres anys, en un atac massiu amb míssils russos, quatre a Úman, al centre d'Ucraïna, i dos més a Dnipró, a l'est

Conseqüències d'un atac amb míssils russos en Úman, Ucraïna
Conseqüències d'un atac amb míssils russos a Úman, Ucraïna / National Police of Ukraine (Reuters)

L'Estat Major de les forces armades ucraïneses ha informat en el seu informe militar diari de divendres de la mort per “enverinament” de més de vint soldats russos al districte de Melitópol, situat al sud-est d'Ucraïna i ocupat per Rússia.

“Els invasors continuen patint baixes, fins i tot fora de combat”, es llig en el comunicat, que diu que aquestes morts es van produir el 24 d'abril en una de les unitats desplegades per Rússia a Melitópol. Segons l'Estat Major ucraïnés, l'enverinament el va causar una substància desconeguda.

Mitjans ucraïnesos i internacionals han informat en diverses ocasions des del començament d'aquesta guerra de casos de soldats russos enverinats amb menjar que els havien servit civils ucraïnesos en zones ocupades.

D'altra banda, quatre persones han mort aquesta matinada a la ciutat d'Úman, al centre d'Ucraïna, i dos més han perdut la vida a Dnipró en un atac massiu amb míssils russos que ha abastat zones civils.

Segons l'autoritat militar de la província de Txerkassi, on està Úman, un míssil ha impactat en un bloc de pisos, ha destruït l'edifici i ha provocat diverses víctimes. S'hi van trobar tres persones mortes entre els enderrocs, i una quarta víctima va morir minuts després a l'hospital, ha informat el ministre de l'Interior ucraïnés, Igor Klimenko.

A Dnipró, l'alcalde de la ciutat Boris Filatov, ha informat de la mort d'una dona i del seu fill de tres anys a conseqüència de l'atac rus. La capital ucraïnesa, Kíiv, també ha sigut atacada per diversos míssils sense que es coneguen de moment víctimes.

El cap de l'oficina presidencial ucraïnesa, Andrí Iermak, ha escrit sobre l'atac contra Úman: “L'atac amb míssils el van llançar mentre els civils dormien. Típic dels terroristes russos”.

Iermak ha informat que les defenses aèries ucraïneses han derrocat 21 dels 23 míssils que Rússia va llançar la passada nit, i ha demanat que se sancione “els països que ajuden Rússia” a burlar les sancions per a “comprar xips occidentals per a produir míssils” amb els quals atacar Ucraïna.

També et pot interessar

stats