Rússia continua l'avançament a Bakhmut malgrat la resistència tenaç dels ucraïnesos

Ucraïna demana als aliats que multipliquen per deu l'ajuda militar per a poder afrontar amb garanties l'ofensiva de primavera després de catorze mesos de guerra

Soldats ucraïnesos disparen un obús D30 en una línia de front prop de Bakhmut, Ucraïna
Soldats ucraïnesos disparen un obús D30 en una línia de front prop de Bakhmut, Ucraïna / Sofiia Gatilova (Reuters)

A Ucraïna continuen els enfrontaments a la ciutat de Bakhmut on les tropes russes avancen pam a pam i amenacen de tallar les últimes vies de subministrament de l'exèrcit ucraïnés.

Les accions dels mercenaris del grup Wagner tenen el suport en els flancs de les tropes regulars de l'exèrcit rus i sembla que no tenen pressa. De fet, han descartat que l'alt comandament rus haja posat el 9 de maig, el Dia de la Victòria sobre l'Alemanya nazi, com la data per a la presa de Bakhmut.

Ara mateix, Rússia controla tres quartes parts de la ciutat. Les autoritats ucraïneses són conscients de la dificultat de la situació, però no es donen per vençudes i rebutgen qualsevol intent d'iniciar converses de pau. L'assalt final de les tropes russes es veu frenat per l'aferrissada defensa de l'exèrcit ucraïnés.

La batalla per Bakhmut s'ha convertit en una de les més sagnants dels catorze mesos de guerra, amb la ciutat completament destruïda pels bombardejos de l'artilleria i els combats urbans.

Ucraïna necessita que els aliats multipliquen per deu l'ajuda militar El govern de Kíiv assegura que només així podrien afrontar, amb garanties, l'ofensiva de primavera i recuperar Bakhmut.

Rússia denuncia l'intent d'atac amb drons contra Sebastòpol

D'altra banda, Rússia ha denunciat aquest dilluns un intent d'atac amb drons contra el port de Sebastòpol, situat a la península de Crimea i base principal de la seua flota de la Mar Negra.

El governador de la ciutat portuària, Mijaíl Razvozháev, ha explicat que un dron naval de superfície ha sigut destruït per les forces antisabotatge i un segon aparell, les característiques del qual no ha especificat, ha esclatat.

La ciutat de Sebastòpol, com tota la península de Crimea, va ser annexionada per Rússia el 2014.

També et pot interessar

stats