Rússia continua atacant Bakhmut i Ucraïna repel·leix 20 intents d'assalt

La guàrdia de frontera ucraïnesa afirma que Rússia ha pres mesures per a transferir a l'est d'Ucraïna la meitat dels 4.000 soldats que tenia a Bielorússia, amb l'objectiu de “reforçar les tropes”

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, parla al pati del Castell Real mentre visita Varsòvia, Polònia
El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, parla al pati del castell reial mentre visita Varsòvia, Polònia / Kacper Pempel (Reuters)

L'Estat Major ucraïnés ha explicat en el seu comunicat d'aquest dijous que les forces russes continuen llançant atacs per a prendre "per complet" la ciutat de Bakhmut, on les tropes ucraïneses han repel·lit almenys 20 intents d'assalt durant la jornada del dimecres.

"L'enemic continua centrant els principals esforços en l'ofensiva en les direccions de Liman, Bakhmut, Avdíivk i Màrinka", diu en referència a aquestes zones del front de l'est on continua estant "l'epicentre dels combats".

El comunicat militar ucraïnés diu així mateix que l'exèrcit rus "està incrementant les fortificacions de les fronteres defensives i les posicions" en els territoris que controla en Zaporíjia i Kherson, en el sud d'Ucraïna, presumiblement en anticipació d'una possible contraofensiva ucraïnesa.

Per la seua banda, el portaveu de la guàrdia de frontera ucraïnesa ha afirmat que Rússia ha pres mesures per a transferir a l'est d'Ucraïna la meitat dels 4.000 soldats que tenia a Bielorússia, amb l'objectiu de "reforçar les tropes" que combaten en el front.

El trasllat es produeix després que els 2.000 soldats que seran enviats al front completaren el seu entrenament en territori bielorús.

Zelenski agraeix a Polònia davant centenars de polonesos i ucraïnesos

D'altra banda, el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha agraït aquest dimecres l'ajuda prestada per Polònia al seu país en un discurs pronunciat en ple centre de Varsòvia davant centenars de polonesos i també de refugiats procedents del seu país que han buscat empara davant l'agressió russa.

El discurs de Zelenski al castell reial va ser el punt final de la primera visita oficial a Polònia des del començament de la guerra i en el seu agraïment va anar enumerant diverses ciutats poloneses.

Quan va començar la guerra Polònia va obrir la frontera als refugiats ucraïnesos. Segons les estimacions del govern actualment hi ha entre 1,3 i 1,4 milions d'ucraïnesos a Polònia.

Polònia ha sigut la quarta visita oficial de Zelenski a l'estranger des que va començar la guerra. El desembre passat es va reunir amb Joe Biden a Washington, després va visitar Londres, París i Brussel·les.

Durant la visita, Zelenski ha signat un memoràndum amb el govern polonés per a la reconstrucció d'Ucraïna i un acord de producció conjunta de municions per a tancs.

També et pot interessar

stats