Rússia acusa Ucraïna d'atacar el Kremlin amb drons per a assassinar Putin

Kíiv nega aquesta acusació i assegura que totes les forces i esforços estan dirigits a alliberar el seu territori

Rússia acusa Ucraïna d'atacar el Kremlin amb drons per a assassinar Putin / À Punt NTC

Ucraïna ha rebutjat aquest dimecres l’acusació de Moscou d’haver atacat amb drons el Kremlin per assassinar el president rus, Vladímir Putin. “No tenim cap informació sobre els presumptes atacs nocturns contra el Kremin”, ha assegurat en el seu compte de Twitter l’assessor de la presidència ucraïnesa, Mikhailo Podoliak. El president Volodímir Zelenski “ha dit reiteradament que totes les forces i mitjans a l’abast es destinen a alliberar el nostre territori, no atacar-ne altres”, continua el missatge de l’assessor.

Podoliak ha expressat l'“estranyesa” pel to emprat per un “estat terrorista”, en al·lusió a Rússia. Un acte terrorista és "destruir habitatges a Dnipró i Úman" o "llançar atacs amb míssils contra l'estació de Kramatorsk", assevera l’assessor, citant tres objectius recents dels bombardejos russos amb desenes de víctimes civils.

El Kremlin va denunciar en un comunicat en la seua pàgina web que "el règim de Kíiv" havia intentat colpejar la residència oficial de Putin amb vehicles aeris no tripulats. Segons la presidència russa, "dos drons es dirigien al Kremlin", però van quedar inutilitzats pels serveis militars i especials russos.

Els drons i els seus fragments van caure al recinte del Kremlin, sense causar víctimes ni danys materials, assegura el comunicat emés per Moscou. La presidència russa considera aquestes accions com "un atac terrorista planificat" contra Putin, perpetrat en vespres del Dia de la Victòria i de la desfilada militar del 9 de maig.

També et pot interessar

stats