Ponsatí torna a eixir d'Espanya després de la detenció, per a assistir a un ple de l'Europarlament

L'eurodiputada i exconsellera, processada pel referèndum de l'1-O, va ser detinguda aquest dimarts després de cinc anys fugida de la Justícia

Una multitud abrigalla Clara Ponsatí a l'eixida del jutjat de guàrdia
Una multitud abrigalla Clara Ponsatí a l'eixida del jutjat de guàrdia / Quique García (Efe)

L'exconsellera i eurodiputada de Junts Clara Ponsatí s'ha desplaçat a primera hora del matí a l'aeroport barceloní del Prat per a agarrar un volar cap a Brussel·les, a fi d'assistir de vesprada a un ple de l'Europarlament. Eixirà del país hores després de la seua detenció a Barcelona, aquest dimarts, quan va tornar a Espanya en cotxe i va oferir una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

L'exconsellera d'Educació en el govern de Carles Puigdemont està acusada d'un delicte de desobediència en facilitar el referèndum unilateral de l'1-O a Catalunya. Ha passat els últims cinc anys fugida, amb residència entre Escòcia i Bèlgica. El retorn a Espanya s'ha produït després que el Tribunal Suprem li retirara l'acusació inicial de sedició (que implica penes de presó, a diferència del de desobediència) arran de les reformes penals impulsades pel govern espanyol

Ponsatí ha passat els controls de seguretat poc després de les sis, per a dirigir-se a la zona d'embarcament i prendre l'avió. Haurà de fer escala en algun aeroport europeu per la manca de vols directes a primera hora cap a la capital belga.

Aquest dimarts l'exconsellera va ser conduïda als jutjats de guàrdia de Barcelona, on va quedar llibertat poc abans de les 23:00 hores per orde del Tribunal Suprem. El jutge instructor Pablo Llarena l'ha citada perquè comparega el 24 d'abril amb l'advertència que tornarà a detindre-la si no s'hi presenta. 

En el seu acte, Llarena explica que cita l'eurodiputada per a comunicar-li que està processada per un delicte de desobediència, que no implica penes de presó, només d'inhabilitació. I li adverteix que, si no compareix, podria modificar-se "la seua situació personal" i podria ser conduïda davant del tribunal "per la força pública". 

També et pot interessar

stats