Pérez Garijo: "Les declaracions de Rus són totalment ridícules"

La consellera de Transparència emmarca les acusacions de muntatge de l'expresident de la Diputació de València en l'estratègia de defensa d'un presumpte delinqüent

La consellera de Participacio i Transparència, Rosa Pérez Garijo
La consellera de Participacio i Transparència, Rosa Pérez Garijo / À Punt NTC

Amb un dia de diferència i des d'Alacant, on participa en el ple del Consell, la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, ha respost a l'exvicepresident de la Diputació de València amb el PP, Alfonso Rus, processat en la causa dels zombis d'Imelsa i Ciegsa per la documentació que ella va presentar. A l'eixida del jutjat, Rus va acusar-la d'haver ordit una "muntatge polític" per a destruir el PP amb Mariano López, l'exsogre del ionqui dels diners, Marcos Benavent, que li va proporcionar les gravacions d'aquest a càrrecs polítics, que estan en l'origen de la causa.

"Em pareixen unes declaracions totalment ridícules, d'una persona que s'està defensant d'unes acusacions molt greus" —ha explicat Pérez Garijo a À Punt— "Ha quedat molt clar que hi havia una trama de corrupció molt estesa. Són delinqüents, en alguns casos confessos, com Marcos Benaven,t que estan en el seu dret de defendre's en un juí on se'ls jutja per temes molt greus".

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha insistit a desmentir que "manipulara" les gravacions, com assenyalen algunes defenses, i va tornar a dir aquest dijous que "És absurd. Les gravacions les va aportar el senyor Mariano López i el mateix Marcos Benavent va admetre que les havia fetes", ha explicat.

Pérez Garijo ha recordat que la memòria USB en què se centra l'estratègia de les defenses dels principals encausats, a fi d'anul·lar la prova, no és l'única documentació que va aportar a la Fiscalia el 2014. "No vaig portar un llapis de memòria només, vaig dur moltíssima documentació i ja hi ha una primera sentència del cas Taula [la peça sobre Thematica Events] per aquesta documentació que vam presentar". Ha recordat la consellera, que en aquell moment era diputada d'Esquerra Unida, que va presentar sis adjunts a la denúncia inicial amb documentació. I que en aquestes "hi havia un contracte que ficava damunt la taula que hi havia empreses de Rus".

També et pot interessar

stats