Rus acusa la consellera de Transparència, l'exsogre de Benavent i un fiscal d'ordir un "muntatge polític" per a acabar amb el PP de València

L'expresident de la Diputació de València denuncia que s'ha muntat falsament "un embolic com els ERO" amb àudios manipulats a la causa dels zombis d'Imelsa i Ciegsa

L'expresident de la Diputació de València amb el PP, Alfonso Rus
L'expresident de la Diputació de València amb el PP, Alfonso Rus / À Punt NTC

L'expresident de la Diputació de València atribuïx el seu processament al cas dels zombis d'Imelsa i Ciegsa a una maniobra política per a acabar amb el Partit Popular abans de les eleccions del 2015. "Van intentar acabar amb Rus, perquè si liquidaven Rus, liquidaven el PP de València", ha manifestat en una intervenció als mitjans de comunicació després de declarar a la Ciutat de la Justícia de València.

L'exalcalde de Xàtiva (Costera), entén que "s'ha demostrat que no tenia capacitat per a contractar" i ha destacat que "per sis persones s'ha armat un embolic com els dels ERO d'Andalusia". De la teoria del muntatge polític culpa la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, que com a diputada d'Esquerra Unida va portar les gravacions de l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, a la Fiscalia, als mitjans de comunicació que els publicaren i al fiscal Vicente Torres, de qui ha destacat que dos anys després de començar el cas, el feren membre del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana a proposta d'EU. "Són coses molt coincidents", ha destacat.

No només això, sinó que ha insistit a acusar Torres de prevaricació i a Pérez Garijo d'alterar interessadament els arxius, una denúncia en què el seu advocat ha construït part de l'estratègia de defensa, que consisteix a aconseguir la nul·litat de les gravacions.

"(Al fiscal) li van portar un pen drive manipulat, es demostrarà que a l'ordinador no hi ha res, es demostrarà que la cadena de custodia se l'han saltada i, a més, que el senyor que ho sabia", ha denunciat Rus, que acusa la consellera "d'haver canviat el que li donava la gana" de les gravacions, per a passar-les primer als mitjans i després, al ministeri públic. "La cadena de custòdia es trenca al minut i el fiscal ho sap", ha insistit l'exalcalde de Xàtiva, que assegura que aprofitarà la compareixença com a testimoni de Pérez Garijo per a provar aquestes denúncies.

"Això seguirà. Soc xicotet, però els tinc apegats al cul", ha advertit l'expresident del PP de València. "El muntatge el va fer la consellera, el sogre del pardalet (en referència a Benavent) i aquest. I nosaltres aguantant-ho. Encara estic esperant que algú diga que m'he emportat un cèntim. Un!", ha explicat.

Benavent justifica el canvi de declaració

Minuts després, era l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, qui s'ha centrat a justificar el canvi de declaració aquest dijous davant el tribunal respecte de la seua confessió a la fase d'instrucció: ha passat d'assenyalar Imelsa com un pou de corrupció a defendre-la com una empresa exemplar. Benavent atribueix la posició inicial a una estratègia errònia de l'anterior lletrat, Ramiro Blasco, "que volia esguitar el màxim nombre de persones" per a aconseguir una rebaixa de penes de la Fiscalia, que va acabar en contra seua. "Jo estava molt boig en aquell moment", ha explicat, per a destacar que ja no és un "ionqui dels diners", si bé ha admés que això no vol dir que negue tots els fets de què ell mateix es va inculpar

També et pot interessar

stats