Pere Fuset torna a la Regidoria de Cultura Festiva i la presidència de la JCF

Tal com s'havia pactat, el portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València ha recuperat les competències passades les Falles, després de l'absolució de l'accident mortal de Vivers

El regidor de Cultura Festiva i portaveu de Compromís en l'Ajuntament de València, Pere Fuset
El regidor de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica a València, Pere Fuset, ha recuperat aquest divendres la Regidoria de Cultura Festiva i la presidència de la Junta Central Fallera (JCF). Es compleix així el compromís de restituir-li, després de les Falles de 2023 i una vegada absolt, les responsabilitats que exercia abans de la seua imputació en l'accident laboral dels concerts de Vivers de 2017, en què va morir el treballador d'una subcontracta.

Fuset va deixar els càrrecs el febrer de 2020, després que es posara data per al juí, per a quedar relegat a un segon pla, en què mantenia només la delegació d'Agenda Digital i Administració Electrònica. Al gener, coneguda l'absolució, el grup municipal de Compromís va rehabilitar-lo com a portaveu.

L'alcalde de València, Joan Ribó, havia anunciat que el regidor recuperaria les competències "amb calma", de manera progressiva, tenint en compte que l'organització de les Falles de 2023 estava molt avançada pel substitut de Fuset, Carlos Galiana.

Els tres, Fuset, Galiana i Ribó, comparegueren conjuntament el 21 de desembre de 2022 per a confirmar l'acord de restituir els càrrecs del primer, després de l'absolució, i donar a conéixer el calendari en què es produiria.

Aquest dijous el regidor, Carlos Galiana, substitut de Fuset, va confirmar a Les notícies del matí la retirada de la primera línia política i va manifestar sentir-se decebut amb Compromís, per no haver pogut participar en un procés de primàries. "Abans que ningú em done el número 33 de la llista, me’n vaig jo”, va explicar als micròfons d'À Punt.

També et pot interessar

stats