Fuset, sobre el retorn a Cultura Festiva: "Vull ser responsable i trobar el millor moment"

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València demana obrir "una reflexió" sobre la dimissió automàtica dels polítics després d'una imputació

El portaveu del grup municipal Compromís a l'Ajuntament de València, Pere Fuset / À Punt NTC

"Satisfet, però no content". Amb voluntat de passar pàgina però a l'espera d'alguna disculpa i rectificació. Així diu sentir-se el regidor de Compromís a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, després de l'absolució en la causa sobre l'accident laboral en què va morir un treballador en el muntatge d’una grada dels concerts de Vivers de 2017.

Fuset, que va haver d'abandonar fa tres anys la Regidoria de Cultura Festiva i la Presidència de la Junta Central Fallera, ha insistit en Les Notícies del Matí en la denúncia d'haver sigut víctima d'una instrumentalització política de la Justícia per part del PP i de la intoxicació interessada d'alguns mitjans de comunicació. "És el moment de demanar explicacions i rectificacions sobre coses no certes", ha dit Fuset, sense assenyalar a ningú més enllà del PP. "Les persones que s'han basat en mitges veritats, mentides i filtracions ja saben què han de fer si són bons professionals del periodisme", ha dit.

És el moment de demanar explicacions i rectificacions sobre informacions que no eren certes

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que Fuset serà el nou portaveu del grup municipal de Compromís, però que de moment no li tornarà la Regidoria de Cultura Festiva, que actualment ocupa Carlos Galiana. Sobre el seu futur polític i la possible recuperació d'aquestes responsabilitats, ha manifestat que vol ser "responsable per a tornar a la normalitat, per a trobar el millor moment. I fer valdre el treball de Galiana, que ha gestionat la regidoria en moments molt difícils per la pandèmia".

Fuset considera que cal obrir una reflexió sobre les conseqüències polítiques de les imputacions, després de recordar l'arxivament d'altres huit causes contra ell, i denuncien una presumpta estratègia de guerra judicial de la dreta contra els adversaris polítics.

"La imputació no pot ser la línia roja, perquè és molt senzill posar una denúncia i provocar una investigació. Diria que és l'obligació d'un jutjat quan rep una denúncia i no es pot gastar això contra l'adversari", ha explicat Fuset, en una observació que corregeix el posicionament de la seua formació en l'oposició, quan apostava per apartar preventivament a tots els càrrecs imputats.

La imputació no pot ser la línia roja, perquè és molt senzill posar una denúncia i provocar una investigació. No es pot gastar això contar l'adversari

No obstant això, ha marcat distància entre el recurs a la denúncia judicial de Compromís que s'està fent ara. "Presentar denúncies sense fonament, sabent que no el tenen, o arrancant pàgines de dossiers per a presentar realitat esbiaixada, que això ha passat, no és la pràctica de Compromís ni ho serà mai", ha dit.

Pel que fa a la petició del PP d'activar una comissió d'investigació municipal sobre l'accident, tot i l'absolució judicial, Fuset ha lamentat que els populars continuen traient profit polític del cas "estirant el xicle i el dolor de la família de la víctima" i "obviant dues sentències absolutòries".

També ha demanat una reflexió sobre la tramitació judicial, que considera "manifestament millorable" per la lentitud del procés —vora cinc anys des de la mort i tres des de la imputació— i per "algunes situacions surrealistes". Com el fet, ha dit, que tot i comptar amb una sentència que l'eximia de responsabilitat directa sobre el muntatge de les graderies, no hi ha hagut "moment processal oportú" de presentar-la en la causa per homicidi imprudent fins a la fase de qüestions prèvies, la inicial del nou juí, perquè es decretara l'absolució.

També et pot interessar

stats