Fuset, absolt per l'accident laboral de Vivers en el qual va morir un treballador

Els altres quatre acusats han sigut condemnats a un any i tres mesos de presó

Pere Fuset a l'entrada dels jutjats
Pere Fuset, a l'entrada dels jutjats / Rober Solsona / Europa Press

El regidor de Compromís a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha sigut absolt de la causa oberta per l'accident laboral en el muntatge de les graderies per als concerts de Vivers del 2017, en el qual va morir un treballador.

Aquest dilluns estava previst que se celebrara en el jutjat penal número 17 de València la vista contra Fuset i quatre persones més pel procediment obert.

A l'arribada als jutjats, l'edil, en declaracions als mitjans de comunicació, ha insistit en la seua innocència i s'ha mostrat tranquil i confiat. Fuset, que en el moment dels fets ocupava el càrrec d'edil de Cultura Festiva, no estava acusat per la Fiscalia en entendre que no era encarregat d'executar les obres ni el promotor, mentre que la família de la víctima reclamava cinc anys de presó per a ell per un delicte contra la vida i salut dels treballadors i un homicidi imprudent.

El ministeri públic sí que acusava les altres quatre persones encausades en el procediment, per a les quals demanava tres anys de presó.

Finalment, s'ha arribat a un acord entre les asseguradores, l'acusació particular i el ministeri públic i el regidor ha resultat absolt, mentre que han condemnat els altres quatre acusats a un any i tres mesos de presó per un delicte contra la vida i salut dels treballadors en concurs amb un delicte d'homicidi imprudent.

A més, les assegurades indemnitzaran la família de la víctima amb 220.000 euros, mentre que els quatre acusats –a excepció de Fuset– pagaran 20.000 euros més en total en un termini màxim d'un any. Les defenses han sol·licitat que se suspenga l'ingrés a la presó dels seus representats i les acusacions no s'hi han oposat.

Fuset va haver d'enfrontar-se a un altre procediment judicial per un suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Cultura Festiva, que finalment va resultar arxivat al gener d'enguany perquè no van trobar indicis de delictes.

La vista

La setmana prèvia a celebrar-se el juí, el jutjat instructor va haver de dictar dues requisitòries perquè dos dels acusats es trobaven en parador desconegut.

Finalment, van localitzar els dos acusats i se'ls van notificar les dates de la vista oral. Encara que un d'ells va sol·licitar un ajornament del juí, el jutjat va denegar la petició i va mantindre l'assenyalament, segons el que estava previst.

"Estic net, estic tranquil"

Poc després de conéixer la notícia, Fuset ha publicat un text succint en el seu compte de Twitter. "Després de tres anys surrealistes, per fi s'ha fet justícia. Com no podia ser d'altra manera es confirma la innocència que sempre vaig defensar, com ja passà amb totes les causes anteriors, arxivades. Gràcies a tota la gent que heu estat al costat en els anys més durs i llargs", ha manifestat el regidor de Compromís.

En eixir de la vista, el regidor de Compromís a l'Ajuntament de València s'ha mostrat visiblement emocionat davant dels mitjans de comunicació: "Estic net. Estic tranquil. Tanque el meu despatx ací, a la Ciutat de la Justícia de València". Posteriorment, els ha llegit alguns dels paràgrafs de la sentència absolutòria referits a ell mateix, en què explícitament s'assenyala que "no va tindre cap intervenció" i que l'autorització de la instal·lació de les graderies, així com les contractacions efectuades per a la celebració dels concerts de Vivers, eren legals. "Si ja era surrealista mantindre aquesta acusació, encara més des de fa dos anys en què ja es va posar negre sobre blanc que no hi havia cap mena d'irregularitat en les graderies. Això estava més que clar", ha subratllat.

"Hui descanse un poc. Aquest és l'últim d'uns quants fronts judicials oberts. Jo tanque el meu despatx ací, a la Ciutat de la Justícia, moltes vegades per culpa del PP, que va voler que fera aquest camí diverses vegades i ja s'ha acabat", ha destacat Fuset. I ha afegit: "Estic net, estic tranquil. Ja està. Fi". Preguntat per si pretén recuperar la Regidoria de Cultura Festiva que va deixar quan va ser imputat en el procediment judicial, ha respost que no és el moment de parlar d'això ni és una decisió que li pertoque a ell.

També et pot interessar

stats