Les asseguradores de l'accident laboral mortal als Vivers de València tanquen un principi d'acord que evitarà el juí a Fuset

Les companyies ofereixen una indemnització a la família del treballador que va perdre a la vida en 2017 mentre muntava les graderies per als concerts de la Fira de Juliol

L'exregidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset
L'exregidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset / À Punt NTC

Les companyies asseguradores involucrades en el cas Vivers, que investiga la mort d'un operari als jardins de Vivers de València mentre muntava unes graderies en 2017, han arribat a un principi d'acord per a abonar una indemnització a la família de la víctima. Ho ha avançat aquest divendres Las Provincias, que afegeix que l'acusació particular es comprometria, a canvi, a retirar l'escrit d'acusació en el procés judicial que havia de començar dilluns.

El principal beneficiat d'aquest pacte in extremis seria el regidor de Compromís Pere Fuset, que ja no hauria de passar el tràngol de seure en el banc dels acusats. L'exresponsable de Cultura Festiva a l'Ajuntament de València era un dels cinc processats i s'enfrontava a una pena de cinc anys de presó per aquest accident laboral, pel qual la Inspecció de Treball va sancionar amb 40.000 euros el consistori. En aquesta causa judicial no l'acusava la Fiscalia, però sí la família del mort, que demana per a ell, tres anys de presó per homicidi imprudent i dos més per un delicte contra la seguretat dels treballadors i les treballadores. Un acord extrajudicial que, si es confirma, arriba a les portes del juí i li permetria passar pàgina en aquest episodi, un dels fronts judicials a què ha hagut de fer front el polític valencià en els últims anys.

Pere Fuset va deixar les competències de la Regidoria de Cultura Festiva el febrer de 2020, —encara que va mantindre l'acta d'edil—, després que el jutjat acordara l'obertura de judici oral contra ell, quatre persones més i dues empreses per l'accident mortal d'un treballador als jardins de Vivers durant el muntatge d'unes graderies per als concerts de la Fira de Juliol.

En l'acte d'obertura de judici oral, el magistrat reclamava als acusats, com a presumptes responsables d'un delicte contra la vida i la salut dels treballadors i un altre d'homicidi imprudent, que prestaren una fiança conjunta i solidària de 450.000 euros per a cobrir les responsabilitats pecuniàries.

Els fets que motivaren la investigació judicial van ocórrer el 27 de juny de 2017, quan un operari que treballava en la construcció d'unes graderies amb capacitat per a mil persones per als concerts musicals de la Fira de Juliol dels Jardins de Vivers va xafar una taula que va cedir i va caure des d'una altura de tres metres. A conseqüència del colp al cap va morir uns dies després en un hospital de València.

També et pot interessar

stats