El jutge troba “indicis criminals” en Fuset per imposar el muntatge de la graderia del concert de Vivers

Considera que el regidor de Cultura Festiva va fer l’encàrrec sense el preceptiu estudi de seguretat i salut del treball.

El regidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, en una imatge d'arxiu
El regidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutge veu indicis "racionals de participació criminal" del regidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, en la mort d'un operari mentre muntava en Vivers les graderies per als concerts de la Fira de Juliol de 2017. El jutge li atribueix aquesta responsabilitat en considerar que el regidor va exigir "amb una mínima antelació" la construcció d'aquestes graderies.

Segons la resolució del jutjat d'instrucció número 18, que processa a Fuset i sis persones més, pels delictes d'homicidi per imprudència greu i contra la seguretat dels treballadors, el regidor va fer la comanda "sense encertir-se ni exigir", com obliga la normativa, l'estudi de seguretat i salut de les tasques de muntatge de les graderies.

La defensa de Fuset al·legava que, tenint en compte que era un contracte administratiu de serveis, no requeria aquest estudi. No obstant això, el jutge recorda que la Inspecció de Treball va sancionar l'Ajuntament amb més de 40.000 euros per aquesta mancança. A més, afirma que és un contracte amb contingut mixt "que exigeix que es complisca la normativa laboral de prevenció de riscos".

La resolució judicial assenyala que si no haguera "compel·lit" en una carta del seu "puny i lletra" l'entitat organitzadora (Radio Popular) perquè acceptara que una altra empresa que no havia participat en el concurs fera el treball, fet que es va entendre com "una imposició" o el regidor "no haguera obrat passivament sense comprovar" que complia la llei, "les graderies no s’hagueren muntat, menys amb la urgència de temps que es van fer, i el sinistre no s’haguera produït".

Ribó no veu necessària la dimissió de Fuset

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, i davant aquesta consideració judicial, no considera que Pere Fuset haja de dimitir: “No ha canviat res amb el processament i, per descomptat, no ha canviat la meua posició. El codi ètic de Compromís parla de casos de corrupció, i este no n’és un”, ha declarat.

També et pot interessar

stats