El jutge processa Pere Fuset per l’accident mortal d’un treballador a Vivers

El PP ha demanat la dimissió del regidor de Cultura Festiva pel seu processament.

Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València.
Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València.

El jutge del cas obert per la mort d'un treballador durant la construcció d'una graderia als Jardins de Vivers per als concerts de la Fira de Juliol de 2017 ha processat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. Se l’acusa d’un delicte d'homicidi causat per imprudència greu i un altre de prevaricació. 

El titular del jutjat d'instrucció número 18 també ha processat els promotors de l'esdeveniment, mentre que assenyala l'Ajuntament de València com a responsable civil subsidiari.

El treballador va caure des de més de tres metres d'altura mentre feia el muntatge d'unes graderies amb capacitat per a quasi mil persones per a l'edició de 2017 de la Fira de Juliol.

Fuset va declarar com a imputat el mes de gener passat i va defensar que va actuar d’acord amb els informes dels tècnics del consistori i va signar el que aquests li van dir. 

El PP demana la dimissió de Fuset 

El Grup Popular Municipal a l'Ajuntament de València ha reclamat la dimissió de Fuset pel seu processament en la causa oberta. El PP considera "insostenible" la situació del regidor després de conéixer-se que ha sigut processat per un presumpte delicte d'homicidi per imprudència greu i un altre contra la seguretat dels treballadors.

La formació ha reiterat "el seu condol i suport als familiars de la persona morta" i ha remarcat que "després de l'accident mortal la Inspecció de Treball va multar l'Ajuntament de València amb 40.000 euros per una infracció molt greu en el muntatge de les graderies".

També et pot interessar