Pedro Sánchez veu l'incendi de l'Alt Millars com una advertència del canvi climàtic

Des de Santo Domingo, on ha participat en la Cimera Iberoamericana, el president del govern espanyol ha enviat el seu suport a les persones afectades i als efectius que treballen en l'extinció de l'incendi

Sánchez amb el rei Felip VI, en la Cimera Iberoamericana
Sánchez amb el rei Felip VI, en la Cimera Iberoamericana / La Moncloa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha referit aquesta passada matinada a l'incendi forestal originat a Vilanova de Viver i que afecta també Aragó, com "un advertiment molt seriós" del canvi climàtic.

En la roda de premsa amb què ha posat fi a la seua participació en la Cimera Iberoamericana que s'ha celebrat a Santo Domingo, a la República Dominicana, Sánchez ha assegurat que l'executiu central ha seguit molt de prop l'incendi des del primer moment. Aquest diumenge es compleixen quatre dies des que es declarara el foc, amb el perímetre "molt estable" i molta por al vent de ponent, que podria complicar les labors d'extinció.

Per a Sánchez, aquest gran incendi declarat al mes març, fora de la temporada d'estiu, és una advertència molt seriosa de l'amenaça que suposa el canvi climàtic per a un país com Espanya.

El president del govern espanyol ha explicat que s'està donant prioritat a polítiques de mitigació del canvi climàtic i aprovant recursos per a previndre i anticipar-se a l'extinció, reforçant el sistema nacional de protecció civil.

Sánchez, que divendres ja havia llançat un missatge de suport a les persones afectades i va garantir tots els recursos per a combatre el foc, ha reiterat aquest dissabte el mateix suport als efectius que estan treballant en l'extinció i la seua solidaritat amb les 1.500 persones desallotjades que segueixen fora de les seues cases.

En aquest moment, ha recalcat que la prioritat absoluta és controlar l'incendi i evitar qualsevol mal personal, per la qual cosa ha demanat que s'extremen les precaucions.

A més, ha informat que el govern central està treballant en coordinació amb els executius valencià i aragonés i ha intercanviat missatges al llarg de la jornada amb els seus respectius presidents.

També et pot interessar

stats