L'incendi de Vilanova de Viver entra en el quart dia amb el perímetre “molt estable” i la por al vent de ponent

Al llarg del matí s’incorporaran a la lluita contra el foc setze mitjans aeris

Incendi Vilanova de Viver, aquest dissabte
Incendi Vilanova de Viver, aquest dissabte / Bombers de la Diputació de Castelló

L’incendi forestal que es va originar aquest dijous al migdia a Vilanova de Viver (Alt Millars) i que ha cremat 3.800 hectàrees, manté a primera hora d’aquest diumenge un perímetre “molt estable”, que afecta 40 quilòmetres quadrats, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat. 

Aquest matí s’espera que s’incorporen a les labors d’extinció setze mitjans aeris, després que durant tota la nit hagen treballat 500 efectius terrestres des de cinquanta camions repartits entre les diferents agències i organismes que col·laboren en la lluita contra el foc. Entre altres tasques, faran actuacions en la carretera CV-195 a Montanejos-Montant, on continuen havent-hi punts calents.

Durant la nit, els mitjans desplegats han treballat en el punt crític de la zona nord, a Los Cantos, i també han repassat el terreny de manera selectiva a les zones més crítiques. Segons ha explicat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat, Josep Maria Àngel, els operatius han estat preparant les labors que es duran a terme aquest diumenge perquè hi haja una "perfecta sincronització" entre tots ells.

La meteorologia ha sigut una aliada a la nit, però l'oratge de hui serà advers, ja que hi haurà fortes ratxes de vent i la temperatura pujarà fins a situar-se entre els 25 i els 30 graus, ha detallat Àngel. "No és una bona notícia perquè en qualsevol moment es pot produir una reproducció i cal estar molt atents a l'evolució de l'incendi", ha lamentat.

També et pot interessar

stats