Pedro Sánchez, María Jesús Montero i Pilar Alegría donaran suport Diana Morant en el congrés que la proclamarà líder del PSPV

L’esdeveniment tindrà lloc aquest cap de setmana a Benicàssim i tindrà dues sessions dedicades al municipalisme i al negacionisme

Imatge d’arxiu de Diana Morant, Pedro Sánchez, Ximo Puig i María Jesús Montero
Imatge d’arxiu de Diana Morant, Pedro Sánchez, Ximo Puig i María Jesús Montero / Rober Solsona (Europa Press)

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, participarà en l'acte de clausura del congrés en què la ministra de Ciència, Diana Morant, serà proclamada secretària general dels socialistes valencians. L’acte, que es desenvoluparà aquest cap de setmana en Benicàssim (Plana Alta), comptarà també amb la participació de la vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i de la portaveu de l'executiu i responsable de la cartera d'Educació, Pilar Alegría, tal com han avançat fonts socialistes.

El congrés començarà el divendres 22 de març amb una sessió dedicada al municipalisme en la qual Pilar Alegría pronunciarà una ponència. La seguirà un fòrum d'alcaldes moderat pel vicepresident segon de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, i els vocals Robert Raga i Tania Baños.

L'agenda del dissabte s’iniciarà a les deu del matí amb l'obertura oficial, la constitució de la Mesa del Congrés i les salutacions del secretari general de Joves Socialistes, Benjamí Mompó; la secretària general de CCOO PV, Ana García Alcolea, i el d'UGT PV, Ismael Sáez. Després, està prevista la intervenció de l'expresident de la Generalitat i predecessor de Morant en la secretaria general dels socialistes de la Comunitat, Ximo Puig. Seguidament, la Mesa proclamarà Diana Morant secretària general —és l'única candidata després d'aconseguir un acord d'unitat amb els presidents provincials d'Alacant i València, Alejandro Soler i Carlos Fernández Bielsa— i María Jesús Montero pronunciarà unes paraules.

Ja a la vesprada, s'ha programat una xarrada en la qual es parlarà de les conseqüències del negacionisme i les alternatives per a combatre aquestes polítiques. A més, tindrà lloc la votació de la nova executiva. L'última jornada del congrés serà el diumenge al matí. A partir de les 09:45 es donarà a conéixer qui formarà l'executiva nacional i la cita culminarà amb els discursos de Diana Morant i Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats