Diana Morant és proclamada secretària general del PSPV per ser l'única candidata presentada

La candidatura ha lliurat un total de 1.096 avals, que representen el 6% dels militants i afiliats directes del partit

Morant, aquest dimecres
Morant, aquest dimecres / Europa Press

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha sigut proclamada aquest dimecres de manera provisional com a nova secretària general del PSPV-PSOE per ser l'única candidata presentada dins del termini i en la forma escaient. La candidatura de Morant ha lliurat un total de 1.096 avals, que representen el 6% dels militants i afiliats directes del partit.

La Comissió Nacional d'Ètica del PSPV, després d'haver verificat i validat els avals presentats, dins del termini establert per les bases de convocatòria del congrés nacional extraordinari del partit, ha comunicat a Morant la seua proclamació provisional com a secretària general dels socialistes valencians.

La candidatura de Morant ha sigut l'única presentada "dins del termini i en la forma escaient", per la qual cosa la comissió ha proclamat la ministra de manera provisional com a secretària general, sense la necessitat de procedir a l'obertura d'un procés electoral intern de primàries, tal com estableixen les bases del congrés.

Els estatuts del PSPV-PSOE indiquen que, una vegada acabe el termini de recollida d'avals, si només hi ha una candidata, aquesta serà automàticament secretària general. Aquest és el cas de Morant, ja que els dos precandidats, Carlos Fernández Bielsa i Alejandro Soler, es van integrar en la seua candidatura. Per tant, Morant arribarà ja al congrés de març com a secretària general i no serà necessari dur a terme el procés de primàries que estava previst per a aquest mes de febrer.

Morant va anunciar dissabte passat que el secretari general del PSPV a la província d'Alacant, Alejandro Soler, ocuparà el càrrec de president en la futura executiva de la formació, mentre que el secretari general del partit a València, Carlos Fernández Bielsa, serà el sotssecretari general únic.

Morant s'ha dirigit aquest dimecres al president de la Generalitat, el popular Carlos Mazón, per a llançar-li un missatge: "Escolte'm bé, aquest és el PSPV que li guanyarà les eleccions el 2027".

També et pot interessar

stats