Morant agraeix la “generositat” de Soler i Bielsa en pactar una candidatura única al PSPV

La ministra de Ciència s’ha mostrat feliç perquè creu que la militància preferia unitat a les primàries

La ministra de Ciència, Diana Morant, a l'arribada a la comissió de Ciència, Innovació i Universitats, en el Congrés dels Diputats, aquest dimecres
La ministra de Ciència, Diana Morant, a l'arribada a la comissió de ciència, innovació i universitats, en el Congrés, aquest dimecres / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha expressat la seua “felicitat” per aconseguir un pacte per a la seua candidatura única a liderar el PSPV i succeir Ximo Puig. També ha agraït la “generositat” i el compromís dels altres dos aspirants, Carlos Fernández Bielsa i Alejandro Soler, per renunciar a les seues candidatures, fet que li permet liderar “un projecte unit”.

Morant, en declaracions a la premsa en el Congrés, ha afirmat que es troba “molt feliç” després del pacte obtingut amb Bielsa i Soler, perquè creu que la militància socialista de la Comunitat Valenciana preferia la unitat a les primàries.

“Un projecte unit, un projecte il·lusionant, un projecte de força, que és el que necessitem per a plantar-li cara a la dreta i a la ultradreta”, ha afegit l’exalcaldessa de Gandia, que també ja considerat que la coalició entre el PP i Vox és “el govern més reaccionari que ha tingut mai la Comunitat Valenciana”.

A Bielsa i Soler els ha agraït “moltíssim” el seu “compromís i generositat” perquè, ara, pot ser la primera secretària general del PSPV i la successora de Ximo Puig, “si els militants volen”. “Hui comencem un viatge, un viatge en el qual se sumarà tota la militància valenciana, en el qual ahir ens vam sumar els que érem precandidats", ha postil·lat la ministra.

No veu la legislatura en perill “per a res”  

Morant diu que no veu perillar la legislatura en l'Estat després del vot en contra de Junts la vespra en el Ple del Congrés a la llei orgànica d'amnistia, la proposició de llei de la qual ha tornat a la comissió de justícia.

En preguntar-li la premsa en aquest sentit, la ministra ha dit que “per a res” corre perill la legislatura. A més, ha recordat que l'amnistia és per als socialistes “una convicció” i “un pas més en la normalització de la convivència”.

Morant ha recalcat que el PSPV necessita construir un projecte unitari per "traure la dreta i Vox de la Generalitat", i que la seua voluntat sempre ha sigut la de tractar d'aconseguir un acord en la carrera per la secretaria general. Segons ha afirmat, tots tres coincidiren “que pactar era el millor, perquè hauríem d'arribar a un acord al final”. 

La ministra ha defés que “tan democràtic és anar a votar com arribar a acords” i ha insistit que és una opció “legítima” que tenen els candidats per a presentar el seu projecte als militants. A partir d'ara, “com estem d'acord que això ho farem junts, ens queda tot un camí al davant”, ha declarat.

Qüestionada sobre les raons per les quals les negociacions s'han desenvolupat a la seu de Ferraz, a Madrid i no a la Comunitat Valenciana, Morant ha sostingut que es deu a una qüestió "circumstancial". Així, ella havia d'assistir aquest dimarts al Consell de Ministres a La Moncloa i Soler, com a diputat al Congrés, al debat de la llei d'amnistia. "Acordem veure'ns a Madrid per aquesta circumstància purament", ha precisat

Recollida d'avals

Sobre el calendari per a la celebració del congrés extraordinari dels socialistes valencians, Morant ha apuntat que aquest dimecres ha començat el procés de recollida d'avals. La candidata ha afirmat que vol "sumar tot el partit en aquest viatge", ha afirmat. També ha anunciat que aprofitarà aquest període per a anar "municipi a municipi" a "parlar amb tothom" i, d'aquesta manera, arribar a un congrés en el qual es reculla "la voluntat tan majoritària" del PSPV per a "aglutinar tot el talent i la capacitat de les nostres bases".

També et pot interessar

stats