Morant confirma que Bielsa serà el vicesecretari general del PSPV i Soler, el president

La ministra de Ciència es reivindica com la primera dona que liderarà la formació

Morant, Bielsa i Soler, aquest dissabte a Torrent / À Punt NTC

Després de l’acord assolit aquesta setmana en el si del PSPV per a forjar una candidatura única, liderada per l'actual ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, que assumirà el relleu de Ximo Puig en la secretaria general de la formació, els tres aspirants a candidat han reaparegut aquest dissabte a les festes de Sant Blai de Torrent (Horta Sud) en la primera mostra pública d’unitat.

Morant, l'única candidata ja a la secretaria general del PSPV, ha agraït la generositat del secretari general del PSPV a la província de València, Carlos Fernández Bielsa i del de la província d’Alacant, Alejandro Soler, que dimarts van acceptar la integració en una llista unitària encapçalada per ella mateixa. La ministra ha confirmat així mateix que Bielsa ocuparà el càrrec de vicesecretari general de la formació —càrrec que ha ocupat fins ara la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé— i que Soler en serà el president —un càrrec honorífic que ocupava fins ara Ana Barceló.

La candidata a liderar el PSPV, que era la principal aposta de Ximo Puig i Pedro Sánchez, ha aprofitat l’avinentesa de l’acte per a titllar l’acord assolit entre els tres al voltant d’una candidatura unitària com el Pacte de Torrent. “Per a traure la dreta i ultradreta de la Generalitat cal un partit unit i fort. Encara que volien que anàrem dividits, som un partit fort", ha dit.

La futura secretària general dels socialistes valencians, a més, s'ha reivindicat com la primera dona que liderarà la formació: "El PSPV tenia un deute amb els seus principis, no havíem sigut capaços de triar una dona com a secretària general i crec que hui podem sentir-nos molt orgullosos".

Per la seua banda, el futur vicesecretari general del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, ha manifestat que “ha calgut una visió conjunta” i ha insistit que tots tres treballaran "junts a fi d'unir equips per a acabar amb el govern de Mazón, el més sectari de la història de l’autogovern valencià”.

El futur president del PSPV, Alejandro Soler, s’ha mostrat “molt satisfet” amb l'acord i ha afirmat que “el partit ix fort hui” després d'escoltar “moltes veus en la militància que ens han demanat que anem junts i que siguem una única família, amb una sola veu i un sol missatge”.

També et pot interessar

stats