Els partits fan hores de cua a la Junta Electoral de València per a ser els primers a presentar les candidatures

El termini per a entregar les llistes per a les eleccions del 28 de maig per a les Corts s'obrirà aquest dimecres, a les nou, i es tancarà dilluns

Són representants de Compromís i estan des d'anit a la porta de les oficines de la Junta Electoral per a ser els primers en presentar les candidatures
Representants de Compromís estan des d'anit els primers a la porta de les oficines de la Junta Electoral

Els representants de Compromís estan des d'aquest dilluns a la nit fent cua a la porta de les oficines de la Junta Electoral per a ser els primers a presentar aquest dimecres, a les nou, les candidatures per a les pròximes eleccions autonòmiques i de les municipals de València. Els integrants de la formació han fet torns de tres hores a la ciutat de la Justícia de València per a no perdre la tanda.

El segon lloc de la cua l'ocupa el PSPV, tant per a presentar les llistes a les municipals de València com a les autonòmiques. Consideren que ser els primers és important perquè suposa, entre altres coses, que les seues paperetes estaran en el primer lloc en les taules dels col·legis electorals.

El termini per a la presentació de les candidatures a les eleccions del 28 de maig per a les Corts Valencianes davant les corresponents Juntes Electorals Provincials s'obrirà aquest dimecres, dia 19 i continuarà obert fins al dilluns 24 d'abril.

Una vegada finalitzat el termini de presentació de candidatures, es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el 26 d'abril, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Transcorreguts els terminis per a la seua revisió, les candidatures seran finalment proclamades l'1 de maig i publicades en el DOGV el dia 2.

En les anteriors eleccions a les Corts, en 2019, es van presentar un total de 41 candidatures enfront de les 64 proclamades en les eleccions de 2015. Per circumscripcions, el 2019 es van presentar 15 candidatures a Alacant (encara que només 14 van ser finalment proclamades), 12 a Castelló i 15 a València.

En total es van presentar 1.574 candidats, entre titulars i reserves, dels quals 751 eren dones (un 47,71%) i 823 homes (52,29%). Una vegada celebrades les eleccions de 28 d'abril de 2019 va haver-hi 46 dones amb representació en les Corts (un 46,46%), enfront de 53 homes (un 53,54%).

També et pot interessar

stats