El Partit Popular no triarà de moment un nou síndic per a substituir Bonig

Català confirma que té el suport de Madrid per a continuar sent candidata a l'alcaldia de València i que no té por, per tant, a un hipotètic relleu de Toni Cantó

María José Català a 'Les notícies del matí'
María José Català en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana no triarà de moment un nou síndic per substituir la ja expresidenta del partit, Isabel Bonig. Així ho ha assegurat en Les notícies del matí María José Català, la portaveu del PP a l'Ajuntament de València. Català afirma que hi ha tres portaveus més que poden fer el treball bé. La regidora valenciana feia aquestes declaracions el mateix dia que la ja exsíndica popular, Isabel Bonig, presentava la seua renúncia a l'acta de diputada en les Corts, en el registre del parlament valencià.

"De moment no accelerarem el procés, ja que tenim tres portaveus adjunts, Eva Ortiz, Miguel Barrachina i Elena Bastidas, el grup parlamentari funciona bé i qualsevol d'ells poden fer un bon paper de síndic. No prendrem cap decisió precipitada", ha explicat Català.

L'actualitat política dels últims dies ha vingut marcada pels grans canvis als quals s'ha vist sotmés el PP de la Comunitat Valenciana, en ple procés precongressual, amb l'adeu d'Isabel Bonig i la confirmació de la candidatura de Carlos Mazón per a convertir-se en el nou líder regional del partit.

María José Català, presidenta del PP de la ciutat de València, a més de directora de la campanya de Mazón i futura secretària general del PPCV, ha destacat que Mazón és una persona que té "molta força, coneix la comunitat i el seu projecte m'il·lusiona i m'he integrat amb tots els ànims que ens donen suport". Català, que ha defensat el procés de primàries, ha ressaltat que la província de València està alineada amb aquest projecte i ha manifestat el seu desig que l'alcalde d'Aiora, José Vicente Anaya, s'integre en la candidatura de Mazón.

"El PP està hui on està gràcies al gran treball de Bonig en l'etapa més dura"

Respecte a la queixa d'Isabel Bonig, que va lamentar que des de la direcció nacional no li digueren que no comptaven amb ella fins a pràcticament l'últim moment, ha reconegut que es podria haver actuat de manera diferent i "les coses sempre es poden fer millor". Català ha remarcat que Bonig ha fet "un gran paper i treball i arribem a aquesta posició gràcies al seu lideratge en l'etapa més dura que ha tingut el partit". "El PP hui està on està gràcies al fet que ella no ha permés que el partit abaixara el cap i aquesta valentia i força que ha tingut ens permet estar en disposició de tornar a les institucions".

A més, considera que el fet que no tinguera la confiança de la direcció nacional, "no vol dir que no es poguera presentar i tinguera pressions, ja que Bonig va dir ‘lliure vaig ser per a entrar i lliure sóc per a eixir’".

"La meua major contribució al PP és ser alcaldessa de València el 2023"

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València també ha valorat la reaparició de Francisco Camps en l'escena política, que no ha amagat el seu desig de presentar-se amb el PP a l'alcaldia de València. Català ha respectat la seua postura i considera que és una l'ambició legítima i lògica en un procés congressual. De tota manera, ha recordat que el PP té primàries per a elegir president del partit, no per a elegir candidats, i que els candidats de capitals de província es designen des de Madrid. "La meua major contribució al PP és ser alcaldessa de València el 2023", ha dit, a més de reconéixer que compta amb el suport de la direcció nacional del partit per a continuar sent candidata a l'alcaldia de València, i que no té por, per tant, a un hipotètic relleu de Toni Cantó.

Pel que fa a l'actualitat fallera, Català ha criticat que la Conselleria de Sanitat no esperara a hui dilluns per a anunciar que dona llum verda a l'Ajuntament i al món faller perquè es puguen celebrar falles al mes de setembre. "He vist en el col·lectiu faller una indignació per la manera de comunicar aquesta decisió".

L'entrevista completa a la carta està disponible en el següent enllaç: 

També et pot interessar

stats